keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

"Jämä"kangasompelua

Jämälangat ja jämäkankaat, siinä kaksi "murheenkryyniä" käsityöharrastajalle. Useimmiten edellä mainittuja on sen verran, ettei niitä halua heittää turhina roskiin, toisaalta niitä on niin vähän, ettei niistä saa mitään suurempaa työtä ainakaan tehtyä. Vaikka olen ompeluharrastuksessani vasta ihan alussa, oli minulle kertynyt jo jämäkankaita. Niitä varten piti tilata vähän lisää kangasta, mutta tällaisia paitoja sain loppupeleissä aikaiseksi.Toivottavasti vauva on poika, nämä eivät nimittäin ole kovinkaan tyttömäisiä paitoja..
Malli: Raglanhihaiset paidat Minikrea 50222 ja suorahihainen paita Minikrea 50220
Kankaat: Kaikki kankaat ja resorit Kestovaippakaupasta

Rakettikangasta ja Leppäkerttukangasta olette nähneet blogissani jo ennenkin. Täydennykseksi tilasin yksiväristä mariinia ja turkoosia trikoota. 

Rakettipaita on raglanihihainen paita. Kangasta riitti juuri sopivasta etu- ja takakappaleeseen, eikä jäljelle jäänyt kuin pieniä soiroja. Hyvin käytetty kankaan kappale siis. 

Leppäkerttupaidassa on etukappaleessa leppäkerttuja, muuten paita on turkoosia trikoota. Halusin paitaan punaiset resorit, koska ajattelin, että se yhdistää leppäkerttukuvion hyvin muuten yksiväriseen paitaan. Valitsin suorahihaisen mallin, koska se sopi mielestäni paremmin paitaan, jossa yksi kappaleista on eri värinen kuin muut.

Ylimmässä kuvassa näkyvä paita piti vielä ommella, koska paitoja varten tilatuista mariinista ja turkoosista kankaista jäi sopivasti ylimääräistä. Halusin kokeilla paitaan jotain uutta tekniikkaa, joten applikoin tummalle pohjalle turkoosista trikoosta numeron 10. Applikointi oli yllättävän yksinkertaista ja helppoa, kun ensin googletin ohjeet netistä. Liimaharso toi sopivasti jämäkkyyttä, jotta sain tikattua suorat ompeleet numeroiden reunoihin.

Olisin halunnut siksakata tiheällä siksakilla suoran ompeleen sijaan, mutta se veti kankaan laineille. Paidan nurjalle puolelle olisi varmaankin pitänyt silittää tukikangasta, että siksakkaus olisi onnistunut? Toisaalta paidasta olisi voinut tulla melko jäykkä, jos siihen olisi silittänyt sekä liimaharsoa, että tukikangasta? Hyvä tuo on noinkin, ainakin ensimmäiseksi applikoinniksi!

Ompelin kaikki paidat koossa 86/92, jotta saisin käytetty mahdollisimman paljon kangasta. Ei noita paljoa enää jäänyt jäljelle, pikkuhousuja saisi lopuista kankaista ehkä ommeltua.

Käsillä on jo seuraava ompeluhaaste, nimittäin mekkoviritelmä nro 2. Kesälomaakin on vielä muutama päivä jäljellä, mahtaako mekko siis valmistua jo tällä viikolla? Se jää nähtäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti