torstai 24. heinäkuuta 2014

Kuin mansikkaa monessa muodossa

Edellisen onnistuneen villasukka"kokeilun" innoittamana kaivoin esiin lisää jämälankoja ja neuloin toisetkin sukat. Tällä kertaa ne päätyivät kuopukselle, esikoinen kun sai jo sukat itselleen. Ne broken seed stitch -sukat siis.

Mansikkaa, mansikkajäätelöä ja mansikkasorbettia?
Malli: Perussukat hollantilaisella kantapäällä, 36 s
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot

Jämälankavarastostani löytyi useamman väristä 7 veljestä pieninä nöttösinä. Kerin niistä 7 gramman painoisia pikkukeriä, ja ajattelin neuloa lapselle moniraitaiset sukat. En tajunnutkaan, kuinka paljon sukan vartta niin pienellä kerällä saa neulottua, näihin sukkiin tuli yhdestä väristä 6,5 cm vartta. Koska kuopus on vielä aika pieni, niin 13-senttiset varret sukissa ovat kunnon saapassukkien varren pituiset. Mutta ei hätää, aina voi käyttää jäljelle jääneitä nöttösiä muiden sukkien raitoihin!

Nämä olivat mukavan nopea projekti, sain ne valmiiksi kolmessa päivässä. Ja lapselta meni n. 3 minuuttia kuvan ottamisen jälkeen aikaa kadottaa sukat jemma-nimiseen paikkaan. Allekirjoittaneella ei oikeasti ole tällä hetkellä tietoa, mihin sukat ovat joutuneet. Täytynee kysyä mieheltä, onko hänellä näköhavaintoa näistä..

Pyrin neulomaan näihin pari senttiä kasvuvaraa, että menisivät vielä syksylläkin. Pienille lapsille on hankala neuloa sopivan kokoisia sukkia. Joko niistä tulee liian isot, sopivat tai liian pienet. Liian isot ovat tietysti huonot, koska ne jäävät esim. kengissä ruttuun. Sopivat taas jäävät todella nopeasti pieniksi ja pienet, niistä ei varmasti tarvitse kertoa, mikä mättää. En tiedä, onko näissä ihan sitä kahta senttiä kasvuvaraa, mutta vähän kuitenkin. 

Silmukointi onnistui tällä kertaa parhaiten, mitä olen sukkia päätellyt silmukoimalla. Jotenkin huivien ym. tasossa olevien kappaleiden silmukointi yhteen tuntuu helpommalta kuin sukkien silmukoiden, mutta harjoittelu tekee tässä(kin) mestarin, eikö vain? Ja vaikka silmukointi onkin vähän vaivalloisempaa kuin langan vetäminen loppujen silmukoiden läpi, on lopputulos kuitenkin monta kertaa siistimpi. Ja mitäpä ei käsityöläinen tekisi mahdollisuuksien rajoissa saadakseen lopputuloksesta edes hieman siistimmän? ;-)

Tänään olen päässyt jälleen piirtelemään kaavoja. Tilasin muutama päivä sitten parit kaavat lisää ja pari metriä kangasta. Luvassa on myös "jämä"kankaiden käyttöä, mutta niistä sitten myöhemmissä postauksissa. Nyt taidan valua sohvalle tuulettimen ääreen, on näet sen verran kuuma, että hiki tulee pelkkää ajatustyötä tehdessä. Ja taitaapa vichytölkillinenkin huudella jääkaapista allekirjoittaneen nimeä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti