tiistai 1. heinäkuuta 2014

Ihan itse suunniteltua Baby bornille

Olen jo jonkin aikaa mietiskellyt, onnistuisinko neulomaan baby born -nukelle raglanhihaisen villatakin ylhäältä aloitettuna. Pari päivää sitten loin silmukat, ja tällainen siitä loppupeleissä tuli:

Nukelta oli kaikki vaatteet hukassa
Malli: Raglanhihainen ainaoikein-villatakki, oma malli
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4 mm 40 cm pyöröpuikko ja 4 mm sukkapuikot

Aika onnistunut, vaikka itse sanonkin! Tämä on versio numero kaksi, ensimmäisessä pääntie oli etukappaleiden osalta niin pöhkön näköinen, että katkaisin langan ja aloitin alusta. Lisäsin etukappaleisiin muutaman silmukan ja vähensin silmukoiden lisäyksiä, ja heti näytti paremmalta.

Neuloin takin ainaoikeinneuleena, koska silloin ei tarvitse pähkäillä joustinneuletta ja miten se vaikuttaa aloitussilmukoiden määrään. Lisäksi ainaoikeinneule tuo mukavaa vaihtelua, kun useimmiten tulee neulottua sileää neuletta. En lisäillyt neuleen reunoihin mitään, esim. virkkaamalla kiinteitä silmukoita tai rapuvirkkausta. Tuo toimii mielestäni parhaiten näin.

Kiinnitykseksi ajattelin ensin nappeja, mutta eihän minulla ole sellaisia kotona kuin silloin, kun niitä varta vasten ostan. Laiskuus iski, ja koska halusin saada tämän valmiiksi, pujotin kumpaankin etukappaleeseen pätkät lankaa kaksinkertaisena ja letitin neljällä "hännällä" narut letille. Toinen vaihtoehto olisi ollut virkata etukappaleen reunaan lenkit nappeja varten. Tai jos etukappaleita olisi pidentänyt vielä muutamalla silmukalla, niin sitten ne olisivat menneet niin paljon päällekkäin, että toiseen reunaan olisi voinut neuloa napinlävet. Monta mahdollisuutta pieniin muutoksiin siis. Tai sitten tästä voisi muokata mekon pitkillä tai lyhyillä hihoilla. Tosin poikanukelle ei varmaankaan voi mekkoa pukea..

Tästä voisi joku kaunis päivä yrittää neuloa sileäneuleellisen version. Ohjekin kun on tallessa ja minun muistiinpanoikseni yllättävän huolellisesti kirjattuna ylös. Mutta sitä ennen täytyy varmaan leikkiä mun uudella lelullani, josta taidatte kuulla seuraavassa postauksessa. Mukavaa kesän jatkoa siihen asti, helteitä odotellessa!

PS. Neuletakin ohje löytyy nyt sivupalkista :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti