lauantai 12. heinäkuuta 2014

Ihahhaa, ihhahhaa, hepo hirnahtaa

Ei tullut esikoiselle jo luvattua mekkoa, vaan a-linjainen t-paita.

Monen monta pientä heppaa
Kaavat: Minikrea 50220
Kankaat: Trikoo ja resorit Kestovaippakaupasta

Alun perin olisin halunnut ommella lapselle tästä kankaasta singoallamekon. Omistamassani kaavassa on kuminauharypytys rinnan alla, ja kokeillessani sen toteuttamista jämäkankaalla, en saanut sitä onnistumaan. En siis uskaltanut leikata kankaita ja kokeilla uudelleen, josko onnistuisin sittenkin. Näytin esikoiselle kuvia suppeasta kaavavalikoimastani, ja hän valitsi ommeltavaksi yllä näkyvän paidan. Kaava on easy-kaavan toiselta puolelta, jossa on erilaisia variaatioita toteutettaviksi.

Itseäni vähän epäilytti, että millainen tuosta tulee, kaava-arkilla kun ei ole kuin piirretty kuva kyseisestä paidasta. Lisäksi rypytykset mietityttivät, koska en ollut ennen ommellut sellaisia. En tiedä, kuinka hyvin rypytykset tuosta kuvasta näkyvät, mutta niitä on hihoissa ja paidan etumuksessa. Hyvän mallin lapsi kuitenkin osasi valita, eivätkä rypytyksetkään olleet niin vaikeita, mitä etukäteen ajattelin niiden olevan. Jos olisin kaavoja piirtäessäni tajunnut lisätä helmaan pituutta, olisi tästä saanut mekonkin ommeltua. Seuraavalla kerralla sitten.

Hihansuihin pujotin pätkät kuminauhaa. Ne olisi voinut leikata vielä lyhyemmiksi, mutta koska paidan saaja on tarkka milloin mistäkin, niin jätin hihansuut tarkoituksella väljemmiksi, ettei paita jää käyttämättä sen takia, että hihat ovat liian kireällä lapsen mielestä.

Kuvion kohdistaminen oli jokseenkin hankalaa. Jos kankaan alareuna meni suorassa, niin sitten muu kangas oli ihan vinossa ja toisinpäin. Päädyin siihen, että vinossa oleva kankaan alareuna on pienempi paha. Suhteellisen suoraan nuo hepparivit menevät, onneksi. Tuo etukappaleen keskelle alas osuva iso heppa oli ihan tuuria, en mitenkään tarkoituksenmukaisesti leikannut kankaita sitä huomioon ottaen.

Paita oli oikein mukava kokeilu, kun olen tähän asti ommellut ihan peruspaitoja. Tiedä sitä, mitä tässä vielä oppii ompelemaan ajan myötä! Esikoinen ainakin tilasi jo tällä samalla mallilla pitkähihaisen paidan, jossa on rypytystä myös hihojen suissa. Ensin täytyy kyllä hetken aikaa katsella, kuinka ahkeraan käyttöön tämä kappale päätyy, a-linjaisia paitoja kun ei meidän kodissamme ole pahemmin nähty tähän mennessä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti