torstai 10. heinäkuuta 2014

Näen tähtiä, paljon tähtiä!

Pari peruspitkähihaista lisää syksyä ajatellen.

Violettia esikoiselle, keltaista kuopukselle
Kaavat: Minikrea 50220
Kankaat: Tähtitrikoo ja resori Kestovaippakaupasta

Peruspaitoja tarvitaan aina, eikö vain? Kuopukselle on tietysti jemmassa esikoisen vanhoja vaatteita vaikka kuinka paljon, mutta ei aina ole kivaa pukeutua jonkun toisen vanhoihin vaatteisiin. Siksi ompelin paidat kummallekin. Esikoinen valitsi violetin kankaan itse ja minä käytin auktoriteettiani valitessani kuopukselle keltaista. Hän on itse niin pieni vielä, että jos olisin kysynyt vaikka kolme kertaa, että mitä väriä tilataan, niin hän olisi varmasti näyttänyt joka kerta eri värin.

Näiden ompelussa ei ollut mitään sen kummempia kommervenkkejä. Kuvion kohdistus onnistui hienosti, jopa paremmin kuin rakettiyöpuvussa. Tosin keltaiseen paitaan piti leikata kaksi takakappaletta ja violettiin kaksi etukappaletta, koska ensimmäiset kappaleet menivät hassusti vinkuraan. Perfektionisti mikä perfektionisti, ainakin olen tyytyväinen lopputulokseen.

Edellisistä töistä poiketen ompelin viimeistelyt kaksoisneulalla, kun sellainen on taas käytössäni. Kyllä sillä vain saa siistiä jälkeä aikaiseksi, vaikka ompeleet eivät ehkä ihan millilleen menekään suoraan. Saumat saumuroin ja resorit kiinnitin ompelukoneen kolmipistesiksakilla. Ehkä jonain päivänä alan käyttää saumuria myös resoreiden kiinnittämiseen, kuka tietää.

Vaikka ompelu-urani on vasta aluillaan, on mukavaa huomata, miten taidot karttuvat ja joka kerta jokin asia on helpompi kuin edellisellä kerralla. Toki ompeluun menee vieläkin paljon aikaa, näitä kahta paitaa työstin lähemmäs viikon. Ei minusta siis mitään vaatetehtailijaa tällä ompeluvauhdilla ole tulossa. 

Sovituskuvaa ei näistä paidoista ole tällä kertaa. Esikoinen ei välittänyt pukea paitaa päälleen ja pienemmälle oma paita on niin iso, ettei kuvasta olisi saanut minkäänlaista käsitystä istuvuudesta. Näille helteille ei vain kannata ommella juuri sopivan kokoista paitaa, jää vielä huonossa lykyssä kokonaan käyttämättä, koska jää pieneksi saman tien.

Luulenpa, että seuraavakin valmistuva työ on ommellus. Kangas on jo varattuna, vielä pitäisi kehittää kaavat jostain. Idea on jo valmiina, toivottavasti saan sen onnistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti