perjantai 1. elokuuta 2014

Hei kisu!

Kun lapsen antaa itse valita vaatteeseen kankaan, saattaa lopputulos olla jotain muuta kuin äiti olisi itse valinnut. Tällä kertaa lapsi iski silmänsä Kestovaippakaupan Hello Kitty -kankaaseen, ja tällainen mekko siitä saatiin aikaiseksi.

Olisko kannattanut katsoa, että toinenkin käsi on kokonaan kuvassa? 
Malli: Minikrea 30003
Kankaat: Kestovaippakauppa

Onnistuin! 

Hieman oli hakemista mekon yläosassa, että miten se pitää oikeasti ommella. Minikrealla kun tuntuu olevan periaate, että helppokaavoihin laitetaan ompeluohjeet tasan kolmessa kohdassa, ja ainakin tälle aloittelevalle ompelijalle tuotti hetkeksi päänvaivaa pähkäillä, miten mekko, tai oikeastaan mekon yläosa, oikeasti kuuluu ommella. Ensimmäinen kerta meni vikaan, mutta toisella kerralla meni oikein.

En tiedä, kuinka hyvin kuvasta näkyy, mutta etumuksessa etukappaleet menevät ristiin päällekkäin. Pääntiessä ei ole resoria, vaan huolittelu toteutui pääli- ja vuorikankaalla. Ohjeesta poiketen ompelin suoralla ompeleella tikkauksen pääntien reunaan. Muuten työ oli melko tuttua huttua, eikä ompeluun mennyt paljoakaan aikaa, kun sain yläosan valmiiksi.

Tilasin kangasta kaavassa mainitun pituuden verran. Sitä jäi yli ainakin yhden paidan verran, eli tulevaisuudessa tulette varmaan näkemään lisää Hello Kittyjä blogissani. Toisaalta mietin toisen tällaisen mekon ompelemista: hihat ja yläosa Hello Kitty -kuosia ja helma yksiväristä kangasta. Toisaalta jos yläosa olisikin yksiväristä kangasta ja helma värikästä? Pelkästään eri kankaita valitsemalla tästä saa monen näköisiä mekkoja. Kestovaippakauppaan oli tullut tosi kaunista Bambi-kangasta, toisaalta Majapuullakin olisi kaikkia ihanuuksia. Ihan tulisi valinnan vaikeus, jos haluaisin ommella toisen samanlaisen mekon!

Mekossa on vähän kasvuvaraa, että esikoinen voi käyttää mekkoa syksyllä esim. päiväkerhossa. Jos vain onnistun välttämään pysyvien tahrojen jämähtämisen mekkoon ennen kerhon alkua. Ainakin tänään mekko puettiin päälle heti heräämisen jälkeen, ja se päällä kuulemma ollaan koko päivä ulkona. Mutta niinhän se on, että paras palkinto työstä on tyytyväinen loppukäyttäjä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti