perjantai 8. elokuuta 2014

28 grammalla raitoja, kiitos!

Allekirjoittaneeseen on iskenyt jämälankojen tuhoamisvimma. Tähänkin työhön piti ostaa lisää lankaa, ja sitähän jäi yli, joten taitaa jämälankavarasto näyttää plus miinus nollaa tämän työn jälkeen.

Näissä ei ole mitään ihmeellistä
Malli: Perussukat 56 s
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm 100 cm pyöröpuikot

Nämä ovat oikein perussukkien perussukat. Neuloin näihin vahvistetun hollantilaisen kantapään ja nauhakavennukset. 

Tarkoituksena oli tehdä raidat pelkästään tuosta ruosteen värisestä langasta, mutta se loppui kesken alkuunsa. Toisena värivaihtoehtona oli joko tuo ruskea tai kirkkaan vihreä, joten ajattelin, että ruskea sopisi paremmin ruosteen väriseen kuin vihreä. Ruskeaa oli vähän enemmän kuin ruosteenväristä, joten sitä jäi vielä ihan pienen pienet nöttöset jäljelle. Jos olisin neulonut ruskealla täysleveän raidan, niin lanka olisi mennyt kaikki, mutta halusin raitoihin symmetrisyyttä, kun väri piti vaihtaa kesken kaiken. Yhteensä raitalankaa on näissä sukissa suunnilleen 28 g.

Alkuun 100-senttinen pyöröpuikko tuntui hieman lyhyeltä, mutta työn edetessä neulominen alkoi sujua mallikkaammin, eikä tarvinnut enää pitää niin tarkasti silmällä, että sukan puolet pysyivät erillään toisistaan.

Oli muuten jokseenkin paljon hommaa tällaisissa miesten sukissa. Kun on viime aikoina neulonut vain vauvojen tai pienten lasten sukkia, niin näiden tekemiseen tuntui menevän ikuisuus. Esimerkiksi viimeksi neulomiini punaraidallisiin sukkiin meni aikaa kolme päivää, näihin meni viikko. Lisäksi näistä tuntui tulevan ihan lörpöttävät. Se tietysti johtuu sukkien koosta, ei niinkään käsialasta.

Olen tyytyväinen kantalapusta nostetuihin silmukoihin (jes, jälleen onnistuminen, koskahan tähän kyllästyy?) ja siihen, ettei puikkojen vaihtumiskohtaan tullut sitä ennen niin ominaista tiukkaa raitaa. Nämä jäävät miehelle, joten käyttäjäkokemuksia saan varmasti kuulla, kunhan villasukkakausi vain alkaa :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti