lauantai 30. elokuuta 2014

Haksahdinko blogivillitykseen?

Nyt on blogit kuulemma niitä täynnä, nimittäin Nurmilintuja. Tässä minun versioni.

Malli: Nurmilintu
Lanka: Hjertegarn Ciao Trunte
Puikot: 4,5 mm pyöröpuikot

Olipa tämä mukavan nopea huivi neuloa, kun sai posottaa pitsiosuuksia lukuunottamatta pelkkää ainaoikeaa. Tai siis, neulotaanhan nuo pitsiosuudetkin ainaoikeana, mutta niissä piti olla vähän enemmän tarkkuutta mukana. Ja kun allekirjoittaneesta tuntuu, ettei viime aikoina keskittyminen ole ollut ihan huippuluokkaa, niin jotenkin pitsiosuuden muutaman silmukan toistot eivät jääneet mitenkään päähän, vaan kaaviota sai olla tuijottamassa koko ajan. Viimeiset kerrokset alkoivat tuntua aika pitkiltä, kun alussa silmukoita oli 4 ja lopussa 140 (mikä ei tietenkään ole mitenkään suuri silmukkamäärä kerrokselle huivissa), johtuen juuri tuosta muistamattomuusongelmasta.
Kuten kuvasta huomaa, en päätellyt huivia ohjeen mukaisesti, vaan neuloin päättelyn tavallisella huivipäättelyllä. Kokeilin kyllä picot-reunaa ensin, mutta se ei vain jotenkin luonnistunut. Päätin siis ottaa varman päälle ja käyttää tuttua ja turvallista menetelmää.

Pingotuksen kanssa meinasi aluksi mennä sormi suuhun, koska en katsonut ohjetta ja olin varma, että pitsiosuudet kuuluisivat olla suorassa. Puoli huivia pingotettuani piti ottaa neulat irti ja katsoa neuleohjetta, jolloin huomasin, että pitsiosuudet menevätkin hieman vinoon. Sen jälkeen alkoi pingotuskin sujua helpommin. Tuo päättelyreuna ei tosin pingottunut suoraksi, vaan sekin halusi päästä pienelle kaarteelle.

Huivin kokoa en muistanut mitata, mutta siitä tuli reilun kokoinen. Käyttämäni lanka oli hieman paksumpaa kuin ohjeessa mainittu Madelintoshin lanka, joten puikotkin piti valita sen mukaan vähän paksummiksi. Aloitin kyllä ensin neljän millin puikoilla, mutta työn jälki vaikutti jotenkin tönköltä, joten purin aloituksen ja vaihdoin isommat puikot työhön. Se kannatti, lopputuloksesta tuli mukavan laskeutuva ja ilmava!

Nyt on enää yksi ongelma: en osaa käyttää tämän mallisia huiveja. Mitä reunaa tässä kuuluu kietoa kaulan ympärille? Pitkää kaarevaa reunaa vai pitkää suoraa reunaa? Auttakaa naista mäessä, jookos? Tattis jo etukäteen! :-D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti