tiistai 5. elokuuta 2014

Ajatukset ovat jo syksyn pääasiassa

En ole kovinkaan innokas lanka- ja kangasvaraston kasvattaja. Ostan tai tilaan tarvikkeita, kun minulla on suunnitelma valmiina ja tiedän suunnilleen kuinka paljon tarvitsen ja mitä. Ja jos jostain työstä jää lankaa tai kangasta ylimääräiseksi, alan heti miettiä, mitä jäljelle jääneistä materiaaleista voisi saada aikaiseksi. Liekö koulutuksellani tekemistä asian kanssa, tiedä häntä :-D

Kuitenkin, Hello Kitty -kangasta jäi mekosta jäljelle jonkin verran. Ajattelin ensin, että siitä saisi ommeltua vielä paidan. Tarkempi mittailu osoitti, että kangasta oli arvioimaani vähemmän, joten siitä piti keksiä jotain muuta. Esikoiselle ei ollut pipoa syksyksi, nyt on.

Ei ainakaan ole liian pieni
Kaavat: Makamarr
Kangas: Hello Kitty -kangas Kestovaippakaupasta

Tällä kaavalla tehtyjä pipoja on näkynyt tässä blogissa ennenkin. Tosin viime kerralla ompelin näitä ompelukoneella ja esikoisen piposta tuli liian pieni, joten se siirtyi lähes suoraan kuopuksen käyttöön.

Tällä kertaa piirsin kaavan 28 cm * 50 cm kokoiseksi. Saumurilla ommellessa päänympäryksestä lähti saumanvarojen muodossa kaksi senttiä, joten pipon ympärykseksi tuli 54 cm. Pituuttakin tuli hieman reippaasti, pipo jää tuolla tavalla kivasti lörpöttämään :-) Piirsin kaavan mututuntumalla, koska keksin ommella tämän iltamyöhällä, jolloin lapset olivat jo nukkumassa, enkä jaksanut odottaa seuraavaan päivään tarkkojen mittojen saamiseksi.

Ompelin pääli- ja vuorikankaan alareunoistaan yhteen kolmipistesiksakilla. Kaksoisneulalla olisi tullut siistimpi lopputulos, mutta toisaalta, jos alareunaa haluaa kääntää kaksin kerroin, niin silloin kolmepistesiksak on siistimmän näköinen kuin kaksoisneulan tikki nurjalta puolelta.

Tällaiset pipot ovat mukavia ommeltavia, kun ne valmistuvat alusta loppuun yhdessä illassa. Pitäisiköhän ostaa jotain kivaa kangasta ja ommella itsellekin pipo syksyä varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti