perjantai 8. elokuuta 2014

Taidan olla antihiiri

Tiedättehän tarinan kissasta, joka vei hiirelle takkikankaan ommeltavaksi, ja loppujen lopuksi hiiri ei saanut kankaasta aikaiseksi edes kukkaroa? Minulla on ollut vähän samanlainen ongelma, ainoastaan päinvastoin. Hello Kitty -kangasta kun on aina vain riittänyt ja riittänyt. Ensin valmistui mekko, sitten valmistui pipo ja vieläkin kangasta oli jäljellä johonkin pieneen työhön.. Tämä valmistui aamupäivän kokeilun tuloksena.

Kyllä se on ihan hameen mallinen

Tältä se näyttää, kun nukke seisoo...
...Ja se päällä pystyy myös istumaan!

 Kaava on täysin oma ja omien mittailujen tulosta. Nuken päällä se näyttää vähän tuollaiselta tasapaksulta pötköltä, mutta kuten ylimmästä kuvasta näkee, kyllä siinä on ihan hameen muotoa.

Lopputulos on omasta mielestäni onnistunut ja olipa nuken omistajakin ihan tyytyväinen. Meillä tosin aika vähän vielä puetaan nukelle vaatteita ja leikitään "oikeita" leikkejä. Se saattaa tosin johtua siitäkin, että nukkeparoilla on tosi vähän vaatteita, joita vaihtaa ja pukea. Pitäisi varmaankin rohkaistua enemmän kokeilemaan neulomalla ja ompelemalla. Kuka tietää, kuinka paljon saisi toimivia nuken vaatteita aikaiseksi?

Tällainen mekko on helppo toteuttaa, koska tähän ei tarvita sen kummempia kaavoja, muutama suorakulmion muotoinen suikale riittää. Ja tietysti sopivan levyistä kuminauhaa vyötärökaitaleeseen. Ajattelin ensin liittää hameen ohjeen tähän postaukseen, mutta ehkä se on parempi lisätä muiden vaateohjeiden joukkoon, josta sen löytää helpommin?

Kangasta jäi vieläkin jäljelle, tosin sellaisina maksimissaan 10 senttiä korkeina suiruina. Vieläkö niistä keksisi jotain tehtävää, esim. aplikoinnissa? Kuinka suuria paloja te muut ompelijat säilötte, vai heitättekö leikkuu"jätteet" saman tien menemään?

Seuraava postaus tulee olemaan pitkästä aikaa neulonta-aiheinen. Työ on jo valmis, ja kunhan jalkamalli tänään kotiutuu, niin pääsen ottamaan kuvia valmiista työstä. Lisää Sukkien maa -käsitöitä tiedossa siis jo tänään illalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti