sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Parit pöksyt lisää

Nyt pitäisi lapsella olla taas housuja hetkeksi aikaa, kun ompelin hänelle kahdet pöksyt lisää.

Tutun värisiä collareita, eikö vain?
Kaavat: Minikrea 30302 muunneltuina
Kankaat: College Metsolasta

Edellisessä housupostauksessa mainitsin, että kyseinen kaava on sivusaumaton malli. Kaavaan on oikeasti merkittynä sivusauman linja, joten näppäränä ompelijana piirsin lahkeiden kaavat kahdessa osassa katkaisten kaavan sivusauman linjan kohdalta. Lisäsin vain sentin verran saumanvaraa sivusaumaan.

Edessä olevat oranssit pöksyt ovat kuvassa takapuoli päällä päin, koska lapsonen halusi housuihin takataskut. Tein ne samalla tavalla kuin edellisellä kerralla, eli silitin nurjalle puolelle tukikankaan, huolittelin taskun yläreunan, silitin saumanvarat nurjalle ja ompelin kiinni valmiiden housujen takakappaleisiin. Olisi ne voinut ommella ensimmäisenäkin, mutta ajattelin, että saan ne kohdistettua paremmin valmiisiin housuihin.

Takana olevissa pinkeissä housuissa on taskut sivusaumassa. Näiden housujen vuoksi päätin alunperin kokeilla, onnistuuko sivusaumallisten housujen ompelu tällä kaavalla. Taskun kaavan piirsin vapaalla kädellä, ja ompeluohjeet sain TOSIMUMMOn blogista. Yllätyin positiivisesti, miten helppoa taskujen ompelu olikaan. Nuo pinkit housut ovat ehkä suosikkini näistä neljästä collareista, jotka olen viime aikoina ommellut.

En ole tehnyt ennen housuja, joten en tiedä, kuuluuko etukappaleen olla paljon takakappaletta kapeampi? Näissä housuissa nimittäin etukappale on huomattavasti kapeampi, ja vähän ensimmäisiä housuja ommellessa jännitti, miltä ne näyttävät lapsen päällä. Huoli oli turha, päälle puettuina housujen sivusaumat ovat juuri siellä missä pitääkin :-) Sovituskuvaa en ikävä kyllä saanut, koska lapsi ei suostunut vaihtamaan pitkää mekkoaan paitaan. Olisi kuvan tietysti voinut ottaa mekko päällä, mutta sitten housuista olisi näkynyt lahjetta puoleen sääreen asti, eikä mitään muuta. Ei välttämättä paras mahdollinen kuva, jos haluaa näyttää, mitä on saanut aikaiseksi, eikö niin?
Nyt alkaa taas pähkäily, mitä seuraavaksi? Kaapissa olisi vyyhdillinen Wetterhoffin Uutta Veeraa. Toisaalta olisi kivaa tilata jotain ihanaa kangasta ja jokin uusi kaava, ja ommella itselle tai lapselle vaikka huppari tai tunika. Vai pitäisikö aloittaa sekä neule- että ompelutyö? Se jää nähtäväksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti