tiistai 9. syyskuuta 2014

Tilk-tilk-tilkkuja

Leikkelin tänään kankaiden jämiä neliön muotoisiksi tilkuiksi. Leikkaamisen lomassa tuli mieleeni, että voisin ommella tilkuista pallon vauvalle. Löysin Internetin ihmeellisestä maailmasta mukavan pehmopallo-ohjeen, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Tällainen pallostani tuli.

Tähän tuli tilkkuja kuudesta eri kankaasta
Kankaat: sekalaisia trikootilkkuja

Tästä taisi kyllä tulla hieman liian iso pallo vauvalle, joten se päätyi isompien sisarusten leluksi. Kaavaa varten piirsin halkaisijaltaan 12-senttisen ympyrän, ehkä 10-senttisellä ympyrällä olisi tullut vauvaystävällisempi lelu.

Esikoinen sai valita tilkkujen järjestyksen toiselle pallonpuolikkaalle. Sitten äiti pisti viisaan päänsä tilkkujen järjestelyyn toiselle puolelle, ja eikös se mennyt hieman vikaan. Tarkoitus oli, ettei kahta samanväristä tilkkua olisi vierekkäin, joten asettelin tilkut päinvastoin kuin mitä lapsi oli asetellut. Lopputuloksena oli, että sekä tähti- että heppapalat ovat pallossa vierekkäin. Olisi virheen tietysti saanut korjattua, mutta pallossa on sen verran monta saumaa, etten jaksanut. Seuraavalla kerralla, jos sellainen tulee, olen viisaampi asian suhteen ja annan lapsen järjestellä kaikki tilkut oman mielensä mukaan ;-)

Täytteenä pallossa on täytevanua, josta en tosin muista, mistä sen tilasin. Lapsista oli mukavaa päästä mukaan myös pallon täyttövaiheeseen. He saivat repiä vanua pussista ja äiti tunki sen pallon sisään. 

Parasta tällaisessa pehmopallossa on tietysti se, että se ei riko tavaroita niin helposti kuin kovemmat pallot. Ei siis haittaa, vaikka tämä lentäisikin leikin lomassa päin vitriinin lasiovea tai telkkaria. Tai heittelyleikeissä ei haittaa, vaikka osuisikin toista pallottelijaa päähän. Meillä kun lapset ovat vielä sen verran pieniä, ettei pallon heittämisen ja sen kiinniottamisen jalot taidot ole vielä ihan huipussaan..

Seuraavaksi pääsen "pitkästä aikaa" kilkuttelemaan puikkoja. Wetterhoffin Uusi Veera on nyt kerittynä ja sopiva huivimalli valittuna. Vaikka edessä on kiireiset ajat, niin toivon silti saavani huivin vielä tämän vuoden aikana valmiiksi. Niin ja tuli allekirjoittaneen tilattua pari metriä kangastakin, eli vaaterintamaltakin kuuluu jossain vaiheessa jotain uutta :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti