sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen pari uunista ulos

Täytyy myöntää, että vuoden viimeinen käsityö oli hienoinen pettymys. Mutta kuva kertokoon sanojen puolesta.

Nättiä sinistä
Malli: Purjehtijan parhaat kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla 2
Lanka: Drops Fabel, n. 60 g
Puikot: 2,5 mm 120 cm pyöröpuikot

Malli oli helppo ja melko nopea neuloa. Kuvio saatiin aikaiseksi 2 o yhteen -kavennuksilla ja langankierroilla. Kirjan kirjoittaja kertoo kirjassaan, että malli tuo hänen mieleensä välimeren aallot. Totta onkin, että tuosta tulee aallot mieleen. Suuremmasta kuvasta saa vielä paremmin käsityksen, miltä kavennukset näyttävät valmiissa neuleessa.

Kuten kuvasta näkyy, kuvio kiertyy vasemmalle. Varressa se on ihan mukavaa, ja kantapää istuu jalkaan hyvin, mutta jalkaterässä vasemmalle kiertyvä kuvio vetää kärkikavennukset jalassa vinoon, jolloin oikean reunan nauhakavennus nousee varpaiden päälle ja vastaavasti vasemmanpuoleinen kavennus katoaa varpaiden alle. Ei se käytössä haittaa, mutta tuskin se oli kuitenkaan mallin idea?  Tietty kuvion saa käsin nyittyä niin, että kavennukset ovat oikealla paikallaan, mutta silloin sukat eivät tunnu hyviltä jalassa. Onneksi nämä eivät ole menossa kenellekään lahjaksi, en ehkä kehtaisi antaa tällaisia sukkia. Jos tuota jalassa kiertymisongelmaa ei olisi, niin varmasti voisin neuloa toisetkin tällaiset, mallikuvio on nimittäin tosi nätti yksinkertaisuudessaankin.

Magic loopilla oli jälleen mukava neuloa, tekniikka tulee joka kerta tutummaksi. Nämä onnistuivat jälleen kerran vähän paremmin kuin edelliset magic loop -sukat. Ja Drops Fabel tuntuu aina hyvältä jalassa. Siinä on sukkalanka, jossa on hinta-laatusuhde kohdillaan.
Ensi vuoden tulen aloittamaan jämälankasukkien parissa. Lankavarastoni ei ole järin suuri, ehkä parin kilon luokkaa, mutta silti koen, että on parempi aika ajoin keksiä neulottavaa jämälangoista kuin ostaa aina uutta. Tällä hetkellä suunnitelmissa ovat kahdet sukat, yhdet naiselle (eli itselleni...) ja toiset miehelle (niille en ole vielä keksinyt vastaanottajaa).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti