tiistai 24. joulukuuta 2013

sik-sik-sakkia

Blogissani on ollut melko hiljaista tänä syksynä. Kyse ei ole siitä, etten olisi neulonut mitään. Pikemminkin päinvastoin. Koska kuluneen vuoden teeman on tuntunut olevan muille tekeminen, on pukin konttiin päätynyt tänä vuonna ennätyssuuri määrä itse tehtyjä lahjoja.

Äidilleni neuloin joululahjaksi Dunes-huivin. Löysin mallin jo kesällä ja tykästyin siihen. Ja kun silmiini osui vielä tumman violetti Teeteen Kamena, oli suunnitelma valmis. Violetti kun sopii äidille loistavasti!

Otin tästä suunnilleen 50 kuvaa..
Malli: Dunes
Lanka: Teetee Kamena, n. 90 g
Puikot: 4 mm suorat puikot

Tämä oli ihastuttava huivimalli neuloa. Melko yksinkertainen, ja silti siinä oli sopivasti seurattavaa. Muutamat ainaoikeinkerrokset tuovat aaltokuvion hienosti esiin. Tätä oli mukava neuloa iltaisin lasten mentyä nukkumaan, siinä vaiheessa kun itseäkin useasti alkoi väsyttää. Ei tarvinnut nimittäin liiaksi asti vaivata päätään monimutkaisella mallikerralla. Lisäksi huivi valmistui yllättävän nopeasti.

Silmukoita on kerrankin ihan ohjeen mukainen määrä. Pituutta oli ennen pingotusta suunnilleen 110 cm ja pingotuksen jälkeen pituutta oli 156 cm. Leveyttä tälle ihanuudelle tuli muistaakseni 42 cm.

Pingottaessani tätä alkoi vähän jännittää, että tuleeko tästä sittenkään hyvä, kun nuo ainaoikein-raidat näkyivät tosi heikosti. Mutta mitä turhia, hyvinhän ne tulivat esiin. Kuvissa langan väri ei kunnolla vastaa todellisuutta. Väri on oikeasti tässä postauksessa nähdyn huivin mukainen. Pingotukseen en ole (yllätys yllätys) taaskaan täysin tyytyväinen, mutta olisi se huonomminkin voinut mennä..
Kamena on muuten ihan huippua huivilankaa, ainakin allekirjoittaneen mielestä. Melko laaja värikartta, eikä valmista työtä tarvitse liottaa huuhteluainekylvyssä. Ilman huuhteluainettakin tulee pehmeitä neuleita. Kokeilkaa vaikka ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti