sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kesäprojektille kaveri

Niin siinä tosiaan kävi, että Tuomi-huivista katkesi keskeltä lanka. Allekirjoittaneelle iski lähes välitön paniikki, että mitäs nyt? (Myönnetään, en edes yrittänyt korjata kyseistä katastrofia, vaan aloin kuumeisesti miettiä, että mitä tilalle). Juoksin samana päivänä lankakauppaan etsimään uutta huivilankaa, ettei anoppi jäisi täysin ilman lahjaa. Tällainen kesäprojektin kaverista tuli.

Jotain ilmavaa
Malli: Vieno
Lanka: Manos del Uruguayn Silk Blend Fino
Puikot: 5 mm 60 cm pyöröpuikot

Käsiin tarttui lankakaupasta ihan uusi tuttavuus. Ei se ihan ohuinta mahdollista huivilankaa ollut, 225 m / 50 g, joten halusin neuloa mahdollisimman ilmavan huivin. Katselin monia malleja, mutta koko ajan mietin, riittääkö lanka vai ei. Lopulta muistin nähneeni Napit puuttuu -blogissa kuvan Vienosta, ja niinhän siellä oli. Joten eikun silmukat puikolle ja neulomaan.

Malli oli superhelppo, ja paksuilla puikoilla tuli nopeasti valmista. Loin huiviin 64 silmukkaa ja tikuttelin menemään. Lopetin neulomisen, kun huivilla oli pituutta 120 cm. Pingotuksen jälkeen pituutta oli 160 cm.

Lanka oli ihanaa neulottavaa. Se liukui hyvin puikolla, ei lohkeillut, oli tasalaatuista ja solmutonta. Harmi vain, että silkki ja sormenpäät eivät olleet kovinkaan hyvä yhdistelmä. Ensimmäinen kipeä haavauma tuli 15 senttimetrin kohdalla, ja kun ensimmäinen vyyhti oli neulottuna, olivat sekä peukalon pää, että etusormen kynnen reuna auenneet. Ratkaisuksi muodostui neulominen kertakäyttöiset kumihanskat kädessä. Hyvin se niinkin meni, joskin hanskat olivat melko hiostavat. Lankaa olisi riittänyt pidempäänkin huiviin, mutta neulominen ei ollut kovinkaan miellyttävää.. Onneksi pituus riitti kunnolliseen huiviin. (Epäilin jo kaupassa lankaa ostaessani, että langan materiaali aiheuttaisi "ongelmia". Olisi vain pitänyt suosiolla jättää lanka kauppaan ja tilata jotain toista ei-silkillistä lankaa tilalle).

Mistä päättelen, että silkki oli syypää? Sama ilmiö toistui kesäprojektin kanssa, ja siinä oli tämän huivin kaltaisesti 30 % silkkiä. Koskaan ennen ei ole kesällä tarvinnut kärsiä moisesta vaivasta..

Kuitenkin loppu hyvin, kaikki hyvin. Toivottavasti huivit ovat saajan mieleen!

2 kommenttia:

  1. Voi miten kauniita huiveja oletkaan tehnyt! Tuota Vienoa olen itsekin miettinyt ja ehkä nyt joulun jälkeen saan sen puikoillekin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vieno olisi varmaankin näyttänyt paremmalta, jos sen olisi neulonut raidoitetusta tai pätkävärjätystä langasta. Malli kun on hyvin yksinkertainen, niin monivärinen lanka toisi siihen mukavan "jujun".

    VastaaPoista