sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kesäprojekti

Muistatte varmaan, kun kirjoitin aikaisemmin tänä vuonna kesäprojektista? Siitä muodostui huivi anopille syntymäpäivälahjaksi.

Keinuhevonen on kuvausrekvisiittaa
Malli: Tuomi-huivi
Lanka: Drops Lace n. 90 g
Puikot: 3 mm suorat puikot

Huivin neulomiseen meni yllättävän paljon aikaa. Aloitin sen toukokuun puolessa välissä ja valmis se oli elokuun puolivälin jälkeen (muistaakseni, en laittanut valmistumispäivämäärää minnekään muistiin). Idea huiviin tuli langan väristä, se on niiin nätti. Ensin tästä piti muodostua ihan toinen huivi, mutta minä ja nypyt emme tulleet toimeen keskenämme, joten päädyin vaihtamaan mallin johonkin vähän yksinkertaisempaan.

Tätä oli muuten miellyttävä neuloa, koska mallikerta oli 18 kerroksen pituinen ja nurjallakin puolella oli seurattava, että oikeisiin kohtiin tuli oikea silmukka. Kuitenkaan mallikerta ei ollut niin vaikea, ettei sitä olisi oppinut ulkoa.

Valmiilla pingottamattomalla huivilla oli pituutta suunnilleen 105 - 110 cm, ja pingotettuna pituutta on 140 cm. Kyllä siitä ihan hyvän pituinen kaulahuivi tuli siis. Seuraavalla kerralla tiedän neuloa huivista vähän pidemmän ja pingotan sen vähän kapeammaksi, jolloin pituutta tulee enemmän.

Pingotukseen en ole tyytyväinen, varsinkin toisessa reunassa lehtikuvio pingottui tyhmästi vinoon. Huivi venyi leveyttä alkuun paljon, mutta pingotuksen edetessä ei huivi meinannut enää taipua samaan leveyteen kuin alussa. Kannattaa siis tätä pingottaessa siis pitää huoli, ettei reunaa pingota maksimileveyteen, vaan jättää muutaman sentin "pelivaraa". Tuossa minun huivissani on 85 silmukkaa, ja sopiva pingotusleveys olisi ollut suunnilleen 35 cm, ei ainakaan kovin paljoa enempää.
 Ja ettei mikään olisi helppoa, huomasin heti pingotuksen alussa, että lanka oli katkennut keskeltä huivia. Onni onnettomuudessa oli, ettei silmukat olleet purkautuneet, vaan sain poimittua pudonneet silmukat ja sidottua katkenneen langan pään. Ja vieläpä niin, ettei virhekohtaa oikeastaan edes huomaa, kun työtä katsoo. En kuitenkaan kehdannut antaa tällaista valmiiksi virheellistä huivia ainoana lahjana, joten neuloin tälle kaverin. Siitä seuraavassa postauksessa lisää.

2 kommenttia:

 1. Hei, itse tein dropsin lacesta huivin Henkäys. Joululahjaksi. Enkä siis muista milloin sen alotin, nyt se kuitenkin on valmis. Aivan liian lyhyt siitä tuli kun en vaan jaksanut enää neuloa sitä. Oli ehkä eka ja vika kerta kun neulon mitään pitsihuivia 3,5mm puikoilla! Kyllä ne pitää olla sen 5mm :) Mun huivi on blogissani http://satumainen-lankaluola.blogspot.fi/ Sinun neuloma huivimalli on kyllä kauniimpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekemistä tosiaan riitti, kun puikot olivat niin ohuet. Kuitenkin lopputulos oli kaiken vaivan arvoinen. Enkä tiedä, näyttäisikö Lace hyvältä paksuilla puikoilla neulottua.

   Kävin katsomassa blogissasi, ja hyvän pituinen Henkäyksestä tuli. Ja langan väri oli tosi nätti :-)

   Poista