sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Se aika vuodesta

Taas on se aika vuodesta, kun lapset tarvitsevat jouluesitysvaatteita. Tänä vuonna vanhemman lapsemme esiintymisasuun kuului pipo ja kaulaliina. Kotoa olisi kyllä löytynyt pipo jos toinenkin ja kaulaliinojakin aika monta erilaista, mutta ei saman väristä paria. Niinpä otin puikot esiin ja tikuttelin hänelle uuden pipon ja kaulaliinan.

Lämmintä ylle
Malli: pipon malli oma ja kaulaliina malli avaimenreikäkaulaliina
Lanka: Drops Big Fabel
Puikot: Pipoon 4 mm 40 cm pyöröpuikot ja 4 mm sukkaupuikot. Kaulaliinaan 4,5 mm sukkapuikot

Pipo on samaa mallia kuin syksyllä aiemmin neulomani vauvan palmikkopipo. Tähän laitoin enemmän silmukoita ja neuloin sen vähän pienemmillä puikoilla. Pituutta olisi voinut neuloa enemmän ennen kavennusten aloittamista, mutta hyvin lapsi pärjäsi pipon kanssa esityksessään.
Kaulahuivin neuloin 13 senttiä leveäksi. Tämä jää vakituiseen käyttöön, vanha kaulaliina kun on auttamattomasti liian kapea. Avaimenreikäkaulaliina toimii loistavasti lapsilla, ja on nopea neuloa. Suosittelen :-)

Allekirjoittaneella on ollut pienimuotoinen neuletauko meneillään. Sopivaa mallia ei ole tullut vastaan ja nekin sukat, jotka aloitin, on liian pienillä puikoilla ja kaipaisivat purkamista ja uudelleen aloittamista. Toivottavasti neuleinto löytyy taas pian, ettei blogi jää ihan unholaan.. No, lisää tekstiä pitäisi kyllä tulla vielä tänään ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti