sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Ihanan pehmiää

Ompelin jokin aika sitten lapsille pöllöunihaalarit. Niiden ompeleminen oli mukava kokemus, kun en ole yläasteiän jälkeen ommellut muuta kuin verhojen käänteitä. Vaikka neulominen onkin ykköskäsityön asemassa, jäi onnistumisen myötä fiilis, että voisin ommella jotain muutakin.

Koska olen melko aloittelija, halusin löytää yksinkertaisen kaavan. Se löytyi selailun jälkeen I k a s y r ista. Yksinkertainen raglanhihaisen paidan ohje, ja kaavoissa riitti kokoja 10-vuotiaaseen asti. Ja kun Fabriinasta löytyi joustofroteeta alennushintaan, niin suunnitelma oli valmis.

Paitoja kaksin kappalein
Kaavat: Minikrea
Kankaat: Joustofrotee väreissä metsä ja vanha roosa, resorit samaa väriä

Näitä lisää, kiitos! Malli oli todella helppo. Ompelin nämä vielä kaikista helpoimmalla tavalla, enkä laittanut resoria helmaan ja hihansuihin. Ainakin vanhempi lapsista oli tyytyväinen paitaansa, eikä nuorempikaan vetänyt sitä heti päältään. Malliltaan nämä ovat vähän pidempiä, suunnilleen tunikapituisia.

Kaava itsessään oli siitä mukava, että siihen oli lisätty ideoita, miten kaavaa voi muokata eri näköisiksi vaatteiksi. Hihoista löytyi pituudet t-paitaan, 3/4-hihaiseen paitaan ja pitkähihaiseen paitaan. Kaavat löytyivät sekä pyöreään kaula-aukkoon että v-pääntiehen. Ja olipa mukana myös kaava rintataskulle.

Joustofrotee oli kankaana miellyttävää työstettävää. Se ei joustanut ihan niin paljoa kuin trikoo, ja onhan se ihanan pehmeää :-) Plussaa vielä mahdollisuudesta pestä paidat 60 asteessa.

Ompelublogeissa näkee useimmiten kuviollisia kankaita, ja kaikkia ihania luomuksia, joita niistä on tehty. Itse en ole vielä uskaltautunut tilaamaan sellaisia, ehkäpä seuraavalla kerralla? Yksivärisissä vaatteissa on kuitenkin oma hyvä puolensa kuviollisiin verrattuna: niitä on helppo yhdistää kuviollisiin vaatteisiin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti