tiistai 24. joulukuuta 2013

Lätty

Sain vuosi sitten joululahjaksi Stitch'n'Bitch - Sankarineulojan käsikirjan. Nyt, vuotta myöhemmin, kirjan palmikkomyssyn ohjeesta muodostui joululahja kyseisen kirjan minulle antaneelle ystävälleni. Idea lahjaan tuli siitä, kun ystäväni sanoi jo kirjaa antaessaan katsoneensa, että siellä oli ihana palmikkomyssyn ohje. Ehkäpä tämä siis on mieluinen lahja.

Pinkkiä sen olla pitää
Malli: Gretel-myssy / Palmikkobaskeri
Lanka: Novita Seitsemän veljestä, 88 g
Puikot: 4 mm ja 4,5 mm 40 cm pyöröpuikot ja 4,5 mm sukkapuikot

Tämä on todellinen palmikkoneuleiden ystävän neule. Kiertoja nimittäin oli nimittäin riittämiin. Laskelmieni mukaan joissakin kerroksissa oli jopa 64 palmikonkiertoa. Kuitenkin samalla myssy on kaiken sen vaivan arvoinen. Aikaa tämän neulomiseen meni muutama päivä, ja siinä välissä ehdin neuloa muitakin töitä.

Ohjeessa mainittu alkuperäinen lanka on vähän ohuempaa kuin seiskaveikka, mutta 11 metriä sadassa grammassa sinne tai tänne, eikö vain?

Alkuperäisessä ohjeessa on mukana kaaviot, kirjan versiossa kaaviot on kirjoitettu auki ja kaaviot on jätetty kokonaan pois ohjeesta. En huomannut, että neulominen olisi ollut mitenkään vaikeampaa ilman kaavioita. Asia on tietysti makukysymys. Jos on tottunut neulomaan kaavioista, niin pelkän tekstiohjeen seuraaminen voi tuntua hankalalta.
Tämän neulomista voisi harkita uudelleenkin, lopputulos on sen verran hieno!
PS. Lanka on meidän vanhemman lapsemme valitsemaa. Hän oli ehdottoman varma, että pinkki sopii parhaiten lahjan saajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti