lauantai 11. tammikuuta 2014

Muistelusukat

Vuosi on vaihtunut, ja vuoden 2014 ensimmmäiset sukat ovat valmiit.

Kuten edellisessä postauksessa kirjoitin, työn alla oli jämälankasukat. Vai pitäisikö ennemminkin sanoa muistelusukat?

Kirjava langan kadotusta
Malli: Perussukat ranskalaisella kantapäällä
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm 120 cm pyöröpuikot ja 2,5 mm sukkapuikot

Näihin sukkiin on käytetty lankalaatikosta kolmea eri Fabelia. Yksi niistä oli Fabel Printiä ja kaks Fabel Unicoloria, vaaleanpunaista ja vaalean harmaata. Fabel Printistä piti alun perin tulla lapsen neuletakki, mutta koska se oli aika kammottavan näköistä, siitä muodostui takin sijaan sukat. Vaaleanpunaista sävyä on nähty tämän blogin töistä esim. lapsen neuletakissa ja villasukissa. Vaaleanharmaata löytyy lapsen villahousuista ja kaulaliinasta. Aika montaa työtä on siis näiden lankojen kanssa tehty tai suunniteltu :-)

Tarkoituksena oli saada kirjava Fabel Print sulautumaan pieninä erinä kahden muun langan joukkoon. Koska Printissä oli pitkiä juoksuja vaaleanpunaista, halusin saada Printin ja Unicolorin erotettua. Niinpä kahden punasävyisen raidan välissä on aina ohut vaaleanharmaa raita. Ja mukavastihan se tuonne "katoaa".

Aloitin sukkien neulomisen magic loopina.Varsien puolessa välissä huomasin kuitenkin, että b-sukassa olisi magic loopina neulottuna vaihtunut kerroksen vaihtumiskohta sukan yhdeltä reunalta toiselle. Niinpä siirsin sukat tavallisille sukkapuikoille, jolloin sain kerroksen vaihtumiskohdan keskelle jalkapohjaa.

Näistä tuli muuten aika hienosti peilikuvasukat Printin osalta. Jaoin siis lankakerät puoliksi jo ennen kuin aloin neuloa sukkia. Toisen sukan varsi on vaaleanpunapainotteinen, toisessa sukassa se osuu jalkaterään. Ja nuo värilliset raidat menevät kantapään kohdillä peilikuvina yksiin.

Tarkoituksena oli neuloa vielä toiset jämälankasukat, mutta jotenkin innostus lopahti. Ehkä se johtui näiden sukkien kantapäistä, joita en taaskaan saanut onnistumaan. Mikähän siinäkin on, etteivät kantapäät onnistu nykyään millään, vaikka kuinka yrittää? No kuitenkin, kävin pikapikaa Lankamaailmassa ja mukaani tarttui pari kerää Gjestal Maijaa, tarkoituksena olisi neuloa lapaset. Mutta ehkäpä pieni neuletauko olisi nyt paikallaan?

1 kommentti: