perjantai 4. maaliskuuta 2016

Kas näin heiluu helma

"Saatko sen valmiiksi ennen kuin kerho loppuu keväällä?" "Saatko sen varmasti valmiiksi ennen ensi tiistaita?" "Mitä kaikkea sinun pitää vielä ommella ennen kuin se on valmis?". Tätä työtä on odotettu kuin kuuta nousevaa. Tänään se valmistui, ja oli niin mieluinen, että entinen lempivaate jouti saman tien pois käytöstä.

Hulmuhelma
Kaava: Minikrea 30003 hieman muunneltuna
Kankaat: Ruusukangas ja resori Majapuulta, maxipallot Jyväskylän kangaskaupasta

Kahden pienen tyttösen äitinä luulisi, että olisin ommellut enemmän mekkoja. Jotenkin hyvän mekkokaavan löytäminen on kuitenkin ollut melko hankalaa. Tämän kaavan ostin jo aikoja sitten, ja ompelinkin sillä yhden mekon, mutta sitten se jäi laatikon pohjalle pölyttymään. Nyt esikoinen oli kuitenkin kipeästi mekkoa vailla, joten tartuin toimeen.

Kankaat on valittu yhteistyössä lapsen kanssa. Itse ehdotin tuota ruusukangasta, kun sitä oli sopiva tilkku kotona. Sen kaveriksi tyttö valitsi tuota maxipallokangasta. Ensin hän olisi halunnut pinkkiä pilvitrikoota, mutta hienovarainen ohjailu pallokankaiden pariin tuotti tulosta. Tuo keskivioletti pohjaväri sopii loistavasti ruusukankaan punaiseen.

Muutin kaavaa yläosan osalta jonkun verran. Laskin poikkileikkausta alemmas ja muutin pääntien pyöreäksi. Helmaa kavensin sentin verran kaavan taitteelta, yhteensä helma kapeni siis neljä senttiä. Hihoihin lisäsin resorit, kaavaan oli piirretty tikatut hihansuut.

Helman käännös onnistui tällä kertaa tosi hyvin, kun tajusin leikata taitteelta kiilat pois. 

Tekovaiheessa, kun olin saanut sivusaumat ommeltua, esikoinen kokeili mekkoa päälleen. Ensimmäinen reaktioni oli "oi ei, mikä isoäidin yöpaita!". Työn edetessä ja mekkoa tuijotellessani mielikuva kuitenkin muuttui, ja mekon malli muuttui kovinkin mieluisaksi. Jos jotain saisin muuttaa, niin olisin ommellut hihat pari senttiä pidemmiksi. Nyt niissä ei ole kasvunvaraa oikeastaan yhtään. Sitä onneksi saa korvaamalla resorit pidemmillä resoreilla tai pätkäisemällä hihat 3/4-hihoiksi.

Tästä tuli esikoiselle uusi suosikkimekko. Ja äiti on kuin Naantalin aurinko, kun lapsi on tyytyväinen :-D Lopuksi vielä sovituskuvaa, tämä päällä sujuu villimmätkin muuvit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti