sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Kevät keikkuen tulevi

Jäätelökioskit ovat ilmestyneet kaupunkimme torille ja eilen teimme pitkästä aikaa hiekkakakkuja. Selviä kevään merkkejä ilmassa siis. Kevät tarkoittaa tietenkin uusia vaatteita lapsille, kun viime vuoden välikausivarusteet ovat jääneet pieniksi. Olisipa hienoa, jos osaisi ommella itse välikausivaatteet lapsille! Koska taidot ovat kuitenkin hieman vaatimattomammat, jäänee kevätvaatteiden ja -asusteiden saldoni tänä vuonna tähän yhteen eilen valmistuneeseen pipoon.

Helikopteri lentää, siinä taikuri saapuu!
Kaava: "oma" peruspipon kaava
Kankaat: Kangas-Malla

Ompelin viime syksynä samaisesta helikopterikankaasta kuopuksellemme kaulurin. Viime keväänä ompelemani pipo on hänelle auttamattomasti liian pieni, joten surautin eilen kopterikaulurin kaveriksi kopteripipon.

Tein tämän kääntöpipon kaavalla, koska on kätevää, kun pipoa voi käyttää kummin päin tahansa. Ompelin kummankin puolen samasta kankaasta. Kääntöaukon ompelukin onnistui oikein siististi piilopistoilla.

Päänympärys on tässä 46 cm ja ehkä muutaman millin yli, ja se sopii oikein hyvin 49-senttiseen päähän. Korkeutta en mitannut, mutta kaavan piirsin 24 senttiä korkeaksi. Pipo ei ole ihan päänmyötäinen, vaan siihen jää vähän ruttua päälaelle.

Tänään työn alla oli jo kesävaatteita. Niitä saan ommella runsain mitoin, koska kuopuksellamme ei ainakaan ole yhtäkään kesävaatetta vielä laatikossaan. Mikäpä olisi mukavampaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti