lauantai 12. maaliskuuta 2016

Oot vinksin vonksin

Kuopuksellamme tuntuu olevan koko ajan pula sopivan kokoisista housuista. Housuja kyllä on laatikossa vaikka ja kuinka, mutta esim. velour ja kolme kissaa ovat melko huono yhdistelmä: lapsesta tulee yllättävän nopeasti pölyhuisku lattialla möyrytessään, kun karvoja ilmestyy nurkkiin nopeammin kuin niitä ehtii imuroida pois. Kyseisiä velourpöksyjä ei näin ollen kehtaa pukea lapselle vaikka kylään lähtiessä. Ompelin hänelle yhdet joustocollegehousut lisää, ja kokeilin samalla itselleni uutta tekniikkaa.

Kerrankin jotain sinistä 
Kaava: Minikrea 20302
Kangas: Käpynen

Bongasin tuon ympyrätaskujen ohjeen Arkea ja aikaansaannoksia -blogista. Melko yksinkertaisella kikalla sai peruspöksyihin jotain kivaa ilmettä, joskin tässä omassa tekeleessäni taskut ovat hieman eri kokoiset ja taisivat ne osua vähän eri korkeudellekin...

Minulla ei ole ompelukoneeseeni avopaininjalkaa, jolla piirretyn linjan seuraaminen olisi helpompaa. Niinpä piti ommella hieman arvaamalla, ja ommel poikkesi välillä linjasta. Menin kerrankin sieltä, missä aita oli matalin ja tyydyin ensimmäiseen yritykseen. Eipä tuota taskujen erilaisuutta niin hyvin huomaa, kun housut ovat lapsen päällä. Sitä paitsi, kun maailmassa on yksi jos toinekin asia vähintäänkin heikun keikun, niin tuskin eriparitaskut koko maailmaa kaatavat ;-)

Lahkeensuihin ja vyötärölle saumuroin kuminauhakujat. Hieman jännitti, tuleeko pöksyistä kovinkin tönköt, kun taskujenkin kohdalla on yhteensä viisi kerrosta kangasta päällekkäin. Onneksi niin ei käynyt, vaan lopputulos oli mukavan oloiset "lökä"pöksyt.

Kevät on pian täällä, ja muutaman kuukauden päästä saadaan ehkä jo ensimmäisiä viitteitä kesästä. Siksi olen jo suunnannut katseeni kohti lämpimämpiä ilmoja. Työn alla on jo jotain keväistä kuopukselle ja kesäistä koko lapsikatraalle. sillä aikainen lintu nappaa madon ja tänä vuonna aion ommella kesävaatteet (tai ainakin osan niistä) ennen helteiden saapumista. Joko teillä muilla on kesävaate-/kesäasustesuunnitelmat valmiina?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti