maanantai 5. tammikuuta 2015

Harjoitelma

Tuumasta toimeen, vai kuinka se menikään? Edellisessä postauksessa puhuin kirjoneuleen opettelemisesta, ja tässä on ensimmäinen harjoitustyö valmiina.

Miestä ei vahingoitettu kuvaustilanteessa
Malli: Perussukat kirjoneulevarrella, 60/56 s
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Näistä jäi jotenkin ristiriitainen fiilis. Kirjoneuleosuus on sinänsä onnistunut, että lankajuoksut eivät kiristä ainakaan kovin paljoa missään kohtaa. Eikä kirjoneuleosuudessa ole virheitä! Silmukoita tuli kuitenkin varteen liikaa..

Kirjoneuleohjeita selaillessani olen törmännyt huomioon, että kirjoneuletöissä on yleensä enemmän silmukoita kuin tavallisessa sileässä neuleessa olisi. Niinpä loin varsiin 60 silmukkaa, ja kavensin varren lopussa pois neljä silmukkaa. Lopputuloksena tuli hieman lörpöttävät varret. 56 silmukkaa olisi ollut kuitenkin parempi määrä, varsinkin kun käsiala tuntui olevan jotenkin tavallista löysempi. Kyllä varret ylhäällä pysyvät, mutta niissä ei ole toivomaani napakkaa tuntua. Jalkaterän osalta mies kehui tuntumaa napakaksi, onneksi. Olin neulonut 1,5 sukkaa, kun huomasin varren "löysyyden", joten en enää jaksanut purkaa ja aloittaa alusta..

Kyllä näillekin varmasti käyttäjä löytyy. Seuraavalla kerralla olen viisaampi, enkä lisäile ylimääräisiä silmukoita. Jos seuraavaa kertaa edes tulee, kun kirjoneule ei vain tunnu olevan mun juttuni. Pässinpäänä voisin tietysti väkisin vääntää ja opetella, mutta toisaalta, tarvitseeko kaikkea mahdollista osata? Ehkä harrastuksessaan olisi parempi keskittyä niihin osa-alueisiin, joita on mukava tehdä?

Seuraavat sukat ovat jo puikoilla, niistä tulee mulle jotain tosi hienoa! Ja surruttelinpa eilen paria paitaakin, eli ompelupuoleltakin on tulossa jotain uutta esiteltävää :-) 

Hyvää alkanutta vuotta, olkoon käsityötuulet suotuisat teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti