lauantai 31. tammikuuta 2015

Samanlaiset, mutta kuitenkin erilaiset

Olen tähän asti ommellut paitoja vain ja ainoastaan trikoosta. Vuoden ensimmäisinä päivinä halusin kokeilla jotain uutta materiaalia, joten ompelin kahdelle vanhimmalle lapselle "samistelu"paidat joustocollegesta. Eilen sain vihdoin ostettua puuttuvat napit ja paidat valmiiksi.

Pönöttää, tönöttää, olisko joku rennompi asento kuitenkin parempi?
Kaavat: Minikrea 50220 koossa 92/98 ja 110/116
Kankaat: Joustocollege ja resorit Kestovaippakaupasta
Napit: pinkit napit Eurokankaasta, vihreät napit Jätti-Rätistä

Nämä paidat ompelin "seuraavassa" vaatekoossa, koska kummallakin lapsella on jo aika paljon just sopivia vaatteita. Nuoremman lapsen vihreään paitaan ompelin hihansuihin leveät resorit. Esikoinen taas halusi oman paitansa hihoihin käännökset ja tikkauksen kaksoisneulalla.

Koska yksiväriset paidat osaavat olla aika tylsiä, lisäsin niihin valenappilistat tosimummon ohjeiden mukaisesti. Helppoa ja nopeaa, eikö vain? Ainakin helppoa, mutta nopeasta en tiedä. Listat kuitenkin onnistuivat hyvin ja ne piristävät mukavasti paitoja.

Nappien löytäminen oli yllättävän hankalaa. Eurokankaasta löytyi harmaan paidan pinkit napit, mutta siellä ei ollut sopivia oransseja nappeja. Sitten tuli muutaman päivän (tai viikon) tuumaustauko, kun yritin saada itseni lähtemään Jätti-Rättiin. Eilen otin auton alleni ja kurvasin toiselle puolelle kaupunkia ja höh, sielläkään ei ollut oransseja nappeja. Tai siis, oli niitä muutama erilainen malli, mutta ne olivat ihan liian valjun värisiä ja lisäksi kantanappeja. Pyörin nappihyllyn edessä ja mietin, että mitäs nyt? Varmasti kaupungista löytyy lisää nappikauppoja, mutta jaksanko tai ehdinkö kiertää niitä kaikkia oranssien nappien toivossa. En todellakaan, joten siirryin tarkastelemaan vihreitä nappeja. Ei sellaisiakaan, ainakaan pyöreänä, sopivan kokoisena ja oikean värisenä. Sitten silmiini osuivat nuo omppunapit. Niitä siis muutama ja kotiin kokeilemaan, miten ne sopiva paitaan.

Omppunapit ovat kuin Apple-nappeja, samannäköisiä kuin Applen logo. Pyörittelin niitä logon mukaisesti ja päinvastaisesti ja mietin, kummin päin ne kannattaisi ommella kiinni. Lapsi oli sitä mieltä, että päinvastoin kuin logo, mies taas totesi, että hän huomaa heti logon olevan väärinpäin. Lopulta päädyin ompelemaan napit logon mukaisesti. Arvoin myös kolmen ja neljän napin välillä. Kolme on ehkä vähän vähän, kun napit ovat aika pieniä, neljällä napilla lista taas näytti olevan liian täynnä. Vähemmän on enemmän, eikö vain, joten päädyin kolmeen nappiin.

Olette varmaan huomanneet, että ompelen paidat aina samoilla kaavoilla. Kenties tylsää, mutta miksi hankkia monen monta erilaista peruspaidan kaavaa, kun yhtä muokkaamalla saa tarpeen mukaisesti erilaisia paitoja aikaiseksi? Ja tietysti rahakin ratkaisee, kaavat kun eivät ole aivan ilmaisia. Itseäni lähinnä mietityttää samojen kaavojen käytössä, että toistaako blogini itseään, kun en käytä välillä esim. Ottobren kaavoja? Mitä mieltä te olette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti