perjantai 23. tammikuuta 2015

Foxy

Muistatteko vielä tämän rakettipuvun? Lapsukaisemme on pitänyt sitä ahkerasti, todella ahkerasti. Jopa niin paljon, että siihen on tullut jo yhteen kohtaan kankaaseen kuluma, joka on melkein muuttunut reiäksi. Otin sen äidin päätösvaltaa käyttäen pois käytöstä, että saan sen vielä korjattua vauvan käyttöön, kun vauvalle sen alunperin ompelin. Ja koska keskimmäinen rakasti tuota pukua, piti hänelle ommella uusi yöpuku.


Niin monta pientä kettua
Kaava: Jalie 3244
Kankaat: Kestovaippakauppa, vetoketju Eurokankaasta

Tämä kaava on hassu: joka kerta kun ompelen tällaisen puvun, opin jotain uutta sen ompelemisesta. Tai siis, joka kerta jaksan lukea ohjetta hieman tarkemmin läpi, jolloin lopputulos on edellisiä versioita parempi. Ja silti joka kerta jää jotain pientä parantamisen varaa. Opettelu jatkukoon! Toki kyse on enää ihan pienistä jutuista, viimeistelyistä, jotka eivät näy päälle päin, kun puku on lapsella päällä.

Tuo kangas on ihanaa! Lapsi tykkää, äiti tykkää. Kuva ehkä vähän vääristää väriä, ketut ovat punaoransseja, eivät punaisia. Resoriksi piti laittaa alunperin punaoranssiraidallista resoria, mutta se ei tuntunut niin hyvältä materiaalilta kuin tuo punainen, siksi päädyin yksiväriseen resoriin.

Olen tyytyväinen kuvion kohdistukseen ja ompelujälkeen vetoketjun osalta, vaikka samalla olisin halunnut saada viimeiset loppusilaukset vetoketjun osalta onnistumaan hieman paremmin. Myös pääntien resorin ompelu onnistui hyvin, ompelujälki on siistiä myös työn nurjalla puolella. Ompelin pääntien resorin tuttuun tapaan kokonaan ompelukoneella. Olisin halunnut kokeilla sen saumurointia, jos olisin onnistunut siinä tällä kertaa, mutta aikataulu"ongelmien" myötä päätin tehdä tällä kertaa helpommalla tavalla. Jonossa on nimittäin ommeltavana vaatteita, joilla on oikeasti deadline! En osaa jättää yhtä työtä kesken ja aloittaa seuraavaa, siksi oli pakko saada tämä ommeltua valmiiksi ennen seuraavien aloittamista.

Esikoinen jo kysyi, koska ompelen hänelle oman kettupuvun. Lupasin ommella hänelle tällaisen, mutta ensin pitää saada alta ne työt, joita varten olen jo ostanut kankaat. Ja niitä on aika monta, kun innostuin tilaamaan kankaita Majapuun tammikuun alennusmyynnistä. Hups. Toisaalta, koko perhe hyötyy tästä harrastuksestani, joten älkäämme pitäkö ostoksiani huonoina. Niistä ompeluista seuraavalla kerralla, nauttikaahan talvesta ja lumesta!

PS. Pakko jo näin etukäteen hehkuttaa, KVK:n talvitrikoo on ihanaa!

2 kommenttia:

  1. Kylläpä on hieno haalari! Tuo kangas on kyllä ihan mahtavaa, mekin lapsen kanssa sitä ihailtiin ihan vasta jossain.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :) Nämä haalarit ovat meillä keskimmäisen ihan lemppariasuja, niitä pidetään ympäri vuorokauden. Ja pesun jälkeen ne haetaan heti kuivuttuaan päälle :D

    VastaaPoista