perjantai 5. joulukuuta 2014

Leg-leg-leggingsit

Esikoinen on jo pidempään ollut vailla sopivia leggingsejä. Nyt pärjätään taas hetken aikaa, kun kaapista löytyy kahdet uudet sopivan kokoiset pöksyt.

Nää olis niinku farkkuleggingsit
Kaava: McCalls M6785
Kankaat: Lillestoffin farkkutrikoo Kestovaippakaupasta

Perusleggingsit peruskäyttöön. Allekirjoittanutta vähän jännitti näitä ommellessa, kun en sen enempää mittaillut tyttöä ennen kankaiden leikkaamista. Kuten yleensä, uusia kaavoja kokeillessa eniten mietityttää, sopiiko valmis vaate päälle hyvin. Ja kun vaatteen saaja on välillä hieman tarkka vaatteistaan, jännitti myös, saavatko nämä täystyrmäyksen vai eivät.

Hyvin kävi! Tyttö totesi heti, että hyvät ovat ja tarvitaan toisetkin. Hän nimittäin tiesi, että olin leikannut ja saumuroinut kahdet housut, kun kangasta oli riittävästi. Ensimmäisenä iltana piti mennä nukkumaankin uudet housut jalassa. Kasvuvaraa näihin jäi pari senttiä, jospa siis menisivät vaikka kevääseen asti.

Kaava oli mielestäni hyvä. Siinä oli tarpeeksi kääntövaraa lahkeissa ja vyötäröllä. Saumanvaratkin (1,5 cm) oli valmiiksi piirretyissä kaavoissa. Kavensin saumanvaroja yli puolella sentillä, koska käytin saumuria. Täysleveillä saumanvaroilla olisi housuista tullut liian leveät. Ihan kaikkia kaavamerkintöjä en ymmärtänyt, mutta mitä pienistä kun ei pienetkään meistä: kaipa ne olivat jotain kohdistusmerkkejä tmv., ja ihan hyvät pöksyt tuli vajavaisella ymmärtämiselläkin. Miinusta kaavassa oli paperin laatu. Ensinnäkin se oli tosi ohutta (tarkoitus olisi varmaan ollut leikata kaava irti suoraan paperista eikä jäljentää sitä uudelle paperille), lisäksi kaava-arkki oli taiteltu niin omituisesti, etten enää saanut sitä takaisin alkuperäiseen pakkaukseensa.. No, ei kai Ameriikassakaan ihan kaikkea voida osata ;-)

Eurokankaassa on tällä viikolla loppuviikon ajan kaikki kankaat ja matot 20 prosentin alennuksessa. Olisin kovasti halunnut käydä ostoksilla, mutta kolmen pienen lapsen kanssa se ei ole kovinkaan helppoa, varsinkaan kun emme omista sisarusrattaita. Jäi siis shoppailureissu tekemättä. Lohdutukseksi laitoin tänään tilauksen Kestovaippakauppaan. Nyt odottelemme kielet pitkänä kangaspakettia, jossa on jotain sekä äidille että lapsille. Miten mahtaa käydä, kun alan ommella itselleni paitaa: heitänkö sillä vesilintua, vai istuuko kaavan mukainen paita sittenkin päälleni? Sen saatte tietää ehkä seuraavalla kerralla!

PS. Minulle on jäänyt jonkinlainen neulontajumi päälle. Näin kun vapaa-aikaa on tosi vähän, valmistuu ommeltavat jutut paljon nopeammin. Siksi blogissani ei ole muita käsitöitä nähtykään vähään aikaan.. Koittakaa kestää, kyllä minä vielä neulomisen pariin palaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti