keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Pienelle vauvalleni

Eräänä päivä se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, nimittäin halu neuloa villasukat. Perheen pienin ei ole saanut vielä paljon mitään äidin itse tekemää vaatetta tai asustetta, joten päätin neuloa sukat juuri hänelle.

Jotain pikaisesti neulottua
Malli: Perussukka 48 silmukkaa, ranskalainen kantapää
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Olipa mukava neuloa pitkästä aikaa sukkapuikoilla perussukkaa. Vaikka magic loop onkin kätevä tekniikka, on välillä ihanaa posottaa menemään yhtä sukkaa kerrallaan, koska silloin valmista vaan tulee niin paljon nopeammin. 

Koska halusin jonkun jujun sukkiin, neuloin niihin yksinkertaista kirjoneulekuviota fiiliksen mukaan. Näistä tuli ihan kivat ainakin omasta mielestäni. Kuva ei ole ehkä paras mahdollinen, todellisuudessa sininen väri ei ole noin dominoiva..

En ole mielestäni kummoinenkaan kirjoneuleen neuloja, siksi yksinkertainen kuvio lyhyillä lankajuoksuilla. Ensimmäinen sukka valmistui puolessa vuorokaudessa, toiseen meni reipas vuorokausi. Kasvuvaraa jäi muutama sentti, mikä on ihan hyvä, koska pienet vauvat kasvavat niin kauheaa vauhtia.

Seuraavalla kerralla voin kehittää jotain vähän monimutkaisempaa kuviota, vaikka kahden silmukan lankajuoksuilla! Vaikka todistetusti pidemmätkin lankajuoksut onnistuvat, on niiden neulominen aina jotenkin hankalampaa. Näissä nyt valmistuneissa sukissa ei ainakaan kirjoneule jäänyt kiristämään, vaan tuli tasaista jälkeä.

Olen tyytyväinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti