sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Kielletty hedelmä?

Tästä kankaasta piti alunperin tulla leggingsit lapselle. Se oli kuitenkin hieman liian joustavaa ja ohutta ollakseen mutu-tuntumallani hyvää housukangasta, joten sille piti keksiä uusi käyttötarkoitus. Lapsi tilasi heti kankaista mekon, ja kun kaavat olivat jo valmiiksi piirrettyinä, niin päädyin ompelemaan kisumekon kaavoilla toisen mekon lapsukaiselle.

Anteeksi huono kuvan laatu!
Kaavat: Minikrea 50220 muunneltuna
Kankaat: Omenakangas Kestovaippakaupasta, resori Majapuulta

Tästä on vaikea sanoa, tykkäänkö vai en. Omalla tavallaan kuosi on hieno, tavallaan taas kauhean levottoman tuntuinen, kun omenia on niin paljon ja kumpaankin suuntaan. Resorivalintaani olen tyytyväinen. Mekon tilaaja olisi halunnut mustat resorit, mutta mielestäni ruskea sopi paremmin, koska omenissakin on ruskeaa.

Luulisi muuten, että kuvion kohdistaminen on tällaisessa kankaassa helppoa: omenat menevät suorissa riveissä ja niitä on tiheästi. En tiedä, mikä oli, mutta mielestäni kuvion kohdistaminen vaatteissa ei ole koskaan ollut niin hankalaa kuin nyt. Nuo rivit eivät vain suostuneet menemään suoraan kaavan reunan kanssa. No, eivät ne pahasti vinkuroi, ihan vähän vaan. Ja jos ei kerrota kenellekään muulle, niin ehkä siihen ei kiinnitetä sen enempää huomiota. Kun onhan tuossa kuitenkin tosi paljon hedelmiä silmiä kierouttamaan.

Kuvassa muuten näkyy, miten hihat ovat juuri ja juuri sopivan pituiset. Seuraavat vaatteet ompelen jo seuraavassa koossa. Ne voivat olla vaikka kaapissa odottamassa siihen asti, että kelpaavat tyttösen käyttöön.

Tämä on varmaan jouluisin vaate, mihin pääsemme tänä vuonna. Olen ompelijana vielä niin noviisi, etten ole vielä ymmärtänyt jouluvaatteiden ihanuutta, ja sitä, miksi pitäisi ostaa kallista kangasta ja ommella niistä lapsille vaatteita, joita he käyttävät vain hetken aikaa jouluaattoa odotellessa (ja ehkä muutaman päivän sen jälkeen). Mahtaakohan joulukangasvimma iskeä minuun ensi vuonna? Jos iskee, annako sille periksi, vai pidänkö pääni? Mikä jännitysnäytelmä meitä odottaakaan ensi vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti