perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kuin kaksi marjaa

Kun vauvan villasukat olivat valmistuneet, tajusin, ettei meidän pienelle neidille ole lapasia kevääksi. Joten eikun neulomaan!

Oma maa mansikka?
Malli: Vauvan tumput, "oma malli"
Lanka: Novitan 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Selailin netistä erilaisia vauvan tumppujen ohjeita. Aloitin Piipertäjän ohjeella, mutta se ei tuntunut pelittävän näin paksulla langalla. Tai ainakaan se ei miellyttänyt omaa silmääni. Loppujen lopuksi päädyin neulomaan alkuun ainaoikeinneuletta, sitten joustinneuletta ja lopuksi sileää neuletta. Kärkeen tein nauhakavennukset. Niin ja joustinneuletta varten kavensin työstä muutaman silmukan pois, ja lisäsin ne jälleen sileän neuleen osuudelle.

Ensin neuloin sileää neuletta 5 senttiä ennen kärkikavennuksia, kuten monessa ohjeessa oli ohjeistettu. Kokeilin niitä vauvan käteen,  ja ne olivat hieman naftit. Niinpä purin kavennukset ja neuloin sentin verran lisää pituutta. Nyt ne ainakin mahtuvat tämän kevään vauvan käsiin.

Mansikoiden vihreät kannat ja siemenet tein jälkikäteen silmukoita jäljittelemällä.

Mietin myös, että olisin neulonut lapaset kokonaan vaaleanpunaisella langalla ja olisin silmukoita jäljittelemällä kirjonut pienemmät mansikat niihin. Valitsemani tapa oli kuitenkin mielestäni parempi, mansikoista olisi tullut aika pienet, jos ne olisi tehnyt toisella tavalla.
 
Olen viime aikoina neulonut paljon lapsille, pitäisiköhän blogi nimetä lastenneuleblogiksi? Ei vaiskaan, haaveissa on neuloa itselleni neuletakki, kunhan vain oikea malli ja oikea lanka löytyvät. Malleja on helppo löytää, sopivan langan löytyminen tuntuukin olevan hankalampaa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti