lauantai 23. maaliskuuta 2013

Kevättä odotellessa

Tajusin torstai-iltana, että eihän meidän esikoiselle ole sopivan kokoisia lapasia kevääksi. Perjantai-aamuna valitsin langat lankalaatikosta, ja tänään lapaset olivat valmiit.

Raitaa
Malli: Peruslapanen peukalokiilalla
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Mitat ja silmukkamäärät otin suoraan Novitan lapastaulukosta. Tai siis laskin tarvittavat silmukkamäärät ja pituudet kahden eri koon välistä. Olivat tosiaan nopeat neuloa, ja peukalokiilan silmukanlisäykset onnistuivat tällä kertaa ehkä parhaiten ikinä. Ihan peruskauraa siis.
Alunperin ajattelin neuloa lapasista ruskea-vihreäraidalliset, mutta sitten lankojen riittävyys alkoi mietityttää. Otin kolmanneksi väriksi vaaleanpunaista, ja koska sitä oli ylivoimaisesti eniten, tein vaaleanpunaisista raidoista paksummat kuin ruskeista ja vihreistä raidoista. Lankaa jäi vielä reilusti yli jokaisesta kerästä, joten ehkäpä neulon ensi keväänä toiset samanlaiset lapaset, hieman suurempina vain.
Lapselle on ihanaa neuloa, kun hän on niin innoissaan saadessaan jotain. Nämäkin lapaset suunnilleen revittiin käsistäni, kun sanoin viimeisen langanpätkän päättelyn jälkeen lapasten olevan valmiit :-) Tosin ne kastuivat melko nopeasti tiskikonetta tyhjentäessä, joten ei ne kauaa käsissä viipyneet.
Vielä kun tulisi kevät.. Tällä hetkellä tuntuu, että tänä vuonna hypätään talvesta suoraan kesään ja skipataan kevät kokonaan välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti