lauantai 6. huhtikuuta 2013

Nyt mä sen löysin

Olen kevään aikana miettinyt, että olisi mukavaa neuloa itselleni neuletakki. Etsin mallia pitkään ja hartaasti, tavoitteena joku yksinkertainen ja ohuesta langasta neulottu takki. Löysinkin ohjeen, mutta siinä meni koot oman kroppani kannalta huonosti. Pienempi koko oli hieman liian nafti ja seuraava koko oli taas "reippaasti" liian iso. Tietysti olisin voinut alkaa säveltää ja kokeilla, jos olisin saanut sopivan takin aikaiseksi ohjetta muokkaamalla, mutta jotenkin ajatus ei houkuttanut.

Sitten löysin sopivan mallin. Siinäkin on koko vähän liian iso, mutta jospa hieman pienempiä puikkoja käyttäen saisin siitä sopivan kokoisen. Lankakin on huomattavasti paksumpaa kuin olin alunperin ajatellut. Neulon takin nimittäin Dropsin Big Fabelista. En ole ennen käyttänyt ko. lankaa, toivottavasti se on yhtä hyvää kuin tavis-Fabel.


Väri on ainakin kohdillaan, tykkään tuosta väristä. Se ei ole liian hempeä, ja silti selvästi vaaleanpunainen.

Nyt vain on ongelma, mitä neuloisi. Työn alla on tällä hetkellä myös sukat turkoosista seiskaveikasta. Kyllä vaan, oli pakko ostaa kerä Novitan lankaa, kun sen väri oli juuri sellainen, minkä neulomisesta olen jo pitkän aikaa haaveillut. Jospa sitä oman ajan kunniaksi kuitenkin aloittaisi neuletakkia, sukkia kun on helpompi neuloa ihan pienissä pätkissä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti