perjantai 4. tammikuuta 2013

Harharetki

Vietin muutan päivän Sagittaria Stole -tauon ja neuloin elämäni ensimmäiset magic loop -sukat.

Tarkoituksella eriväriset
Malli: Perussukat magic loopilla, koko 1,5 - 2 v.
Lanka: Novita Isoveli
Puikot: 4 mm 80 cm pyöröpuikot

Täytyy myöntää, että olin hieman epäileväinen magic loopia kohtaan, kun aloitin neulomaan sukkia. Johtunee kaikenlaisista varoituksista, joita Morgan-Oakes oli kirjoittanut ohjeen lomaan.. "Varo ylimääräisiä langankiertoja, joista tulee työhön lisäsilmukoita", "työhön saattaa tulla ikävän näköinen löysempien silmukoiden muodostama raita puikkojen vaihtumiskohtaan" jne. Ja kuten sanotaan, pessimisti ei pety, ja olin ihan varma, että niin minulle käy, saan aikaiseksi vain omituisen muotoiset raidalliset sukat.

Onneksi kuitenkin kokeilin tekniikkaa. Ei nimittäin tullut löysien silmukoiden muodostamia raitoja, eikä ylimääräisiä silmukoitakaan tullut kuin kaksi kertaa, ja nekin onneksi tuohon mustaan sukkaan, josta virheet huomaa paljon huonommin kuin punaisesta sukasta. Sukat ovat tarkoituksella eriväriset, jotta a- ja b-sukan erottaminen oli helpompaa neulomisvaiheessa.

Tykkäsin tekniikassa siitä, että sukkien aloituksesta tuli paljon siistimpi kuin sukkapuikoilla neulottaessa. Tosin se johtuu varmaankin siitä, että minut on opetettu jakamaan silmukat puikoille samalla kun neulon ensimmäistä kerrosta. Jos jakaisin silmukat ennen ensimmäisen kerroksen neulomista, niin ehkä aloituskohtakin olisi silloin siistimpi? 

Näin yksien sukkien kokemuksella en tosin ymmärrä, että miten magic loop poistaa toisen sukan syndrooman? Tietenkään ei tarvitse aloittaa toista kertaa ihan alusta, että saa sukkaparin valmiiksi, mutta ei tämä mikään kaksi sukkaa yhden sukan ajassa -metodi kuitenkaan ole. Itsestä ainakin tuntui, että sukkaparin neulomiseen meni todella kauan, kun ottaa huomioon, että kyseisissä sukissa jalkaterän pituus on suunnilleen 13 cm.. Ehkä useamman sukkaparin neulominen nopeuttaa hommaa?

Kaiken kaikkiaan magic loop oli oikein toimiva tapa neuloa sukat, ja sitä tulee hyödynnettyä varmasti jatkossakin. Aikaisemmin neulomani Vilait olisi ollut helpompi neuloa magic loopilla, harmi etten ollut tutustunut tekniikkaan jo silloin.

Tähän loppuun vielä kiitokset lahjan antajalle kirjasta, tästä on iloa vielä pitkäksi aikaa! :-)

2 kommenttia:

  1. Minä teen nykyään lähes kaikki sukat magic loopilla, mutta erikseen, koska yhtäaikaa neulominen tuntuu jotenkin hitaalta...

    VastaaPoista
  2. Tuolla tekniikalla, mikä oli Neulo kaksi sukkaa kerralla 2 -kirjassa pitää neuloa kumpaakin sukkaa yhtä aikaa, tai veivata sukkia edestakaisin ihan hullun lailla, että voi neuloa yhtä sukkaa kerrallaan. Hitaalta neulominen tosiaan tuntui, sukkien siirtely vei yllättävän paljon aikaa..

    Perussukkia voin kyllä kuvitella neulovani jatkossa pelkästään magic loopilla, niissä kun ei ole mitään mielenkiintoista, jotta toisen sukan neulominen olisi yhtä mieluisaa kuin ensimmäisenkin sukan kohdalla :-D

    VastaaPoista