sunnuntai 27. tammikuuta 2013

1988

Tapasin parhaan ystäväni vuonna 1988, 25 vuotta sitten. Viime vuonna loppuvuodesta törmäsin netissä Sagittaria Stoleen, joka näytti huivilta, josta ystäväni tykkäisi. Ja vihdoin se on valmis annettavaksi :-) Huivin kanssa ystäväni saa vuosi 1988 -aiheisen kortin.

Vaikeuksien kautta voittoon
Lanka: Teetee Kamena
Puikot: 4 mm suorat puikot

Tästä tuli ihanan pehmoinen ja ohut huivi, kiitos tarpeeksi paksujen puikkojen ja kunnon pingotuksen. Lankaa kului vähän yli vyyhdillinen, mutta ei kuitenkaan 1,5 vyyhtiä. Minulla ei ole vaakaa, joten en voi kertoa tarkkaa grammamäärää. Pingoittamattomana huivin koko oli 124 cm * 32 cm. Pingotuksen jälkeen mittasin huivin kooksi 193 cm * 45 cm. 

Malli oli yllättävän nopea neuloa, ja keskiosan neljän kerroksen mallikerran oppi helposti ulkoa. Opin myös uuden tavan luoda silmukoita. Huivin ensimmäisen pään liitoskohta jäi edelleen vähän erinäköiseksi kuin jälkimmäisen pään liitoskohta, mutta se saattaa johtua ihan vain pingotuksestakin. Ero ei kuitenkaan ole häiritsevä, joten hyvillä mielin annan huivin saajalleen. 
Lanka oli mukavaa neulottavaa, joskin paksuusero oli välillä todella suurta. Lanka ei kuitenkaan halkeillut tai tuntunut karhealta. Kastuessaan se tietysti tuoksui voimakkaasti lampaalta, kun on kerran täyttä villaa..

En minä tällaista heti uudelleen alkaisi neuloa, kyllä kaksi samanlaista huivia putkeen riittää. Ohjeen jätän silti talteen, eihän sitä tiedä, vaikka sitä tarvitsisi tulevaisuudessa. Tähän loppuun voisi vielä sanoa, että ihana tästä tuli, vaikka usko meinasikin paikka paikoin loppua :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti