keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Kuin rikkaruohot

Esikoisen jalkaterät tuntuvat kasvavan tällä hetkellä kuin rikkaruohot. Edelliset neulomani villasukat jäivät pieniksi aikoja sitten, ja mummun tuomat sukat ovat nyt ihan sopivan kokoiset. Ehkäistäkseni villasukkapulaa tikuttelin yhden sukan välityönä Sagittaria stolea neuloessani ja toinen sukka valmistui eilen.

Mieluisat
Malli: Emilyn sukat kirjasta Neulo kaksi sukkaa kerralla 2
Lanka: Drops Fabel
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Minulla ei ole sopivan pituisia 2,5 mm:n pyöröpuikkoja, joten sukat piti toteuttaa tällä kertaa tavallisten sukkapuikkojen kanssa. Jos vain joku kerta ehtisi kaupungille, niin voisi metsästää sopivat pyöröt, ja pääsisi neulomaan sukat taas magic loopina.

Mallineule ei ihan mennyt oikein, kun siihen livahti mukaan yksi ylimääräinen välikerros yhtä mallikertaa kohden. Liekö myös paksumpi lankavalinta vaikuttanut, että sukat näyttivät vähän erilaisilta kuin kirjan kannessa. Lapsi kuitenkin tykkää, joten se on pääasia. Nirkkoreunus teki sukista mukavan tyttömäiset, ja oli äidillekin vaihtelua joustinneuleeseen.

Vaikka kyseisen kirjan neulemallit eivät olekaan mitenkään monimutkaisia, ja monissa ohjeissa neulotaan ihan vain perussukat kirjavalla langalla, on mielestäni mukavaa, että kirjan malleja voi soveltaa lähes kaiken paksuisille langoille. 

Oli muuten hieman kiire äidillä neuloa jälkimmäinen sukka valmiiksi. Esikoinen ehti nimittäin aika monta päivää kulkea pelkästään toinen sukka jalassa, vaihdellen sukkaa jalasta toiseen :-D

Neulonta-aika on huvennut ihan olemattomiin, kun esikoinen päätti jättää päiväunet pois päiväjärjestyksestä vieden minulta päivän ainoan oman hetken. Siksi seuraava työ onkin jotain "pienen pientä". Jääkäämme odottamaan päivitystä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti