keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Hän, joka ei osta neulekirjoja


Olen oikeastaan aina ajatellut, ettei neulekirjoja kannata ostaa. Ihan vain siksi, että neulemallit menevät pois muodista, ja sen jälkeen kirjahyllyssä on kirja, jota katsellessa tuntee lähinnä häpeää, että joskus on voinutkin käyttää moisia vaatteita. Oikeasti, katsokaa vaikka näitä Dropsin malleja, hui kauheaa.

En kuitenkaan voinut vastustaa kiusausta, kun törmäsin netissä Nancy Bushin Knitted Lace of Estonia -kirjaan. Kirjassa kerrotaan Haapsalun pitsien historiasta ja siihen on koottu Haapusalulaisia pitsineulemalleja. Tämän on pakko olla ajatonta, eikö vaan?

Malleista aika moni oli melko samanlaisia, samaa kuviota toistettiin vain eri malliin. Osa huiveista oli myös hassun lyhyitä. Lyhin taisi olla 120 cm, juuri ja juuri kaulahuiviksi sopiva. Onneksi huiveissa ei tiheydellä tai langan paksuudella oli kauheasti väliä, toisin kuin esim. puseroissa.

Pari mallia nousi heti esille, jotka olisi mukava neuloa, kunhan vain oikeanlainen lanka tulee vastaan. Mallit vaikuttivat melko yksinkertaisilta, kun selailin kaavioita. Aloituksetkin olivat ihan tuttuja, mm. silmukoiden luonti virkatuista ketjusilmukoista. Mukana tullutta dvd:tä en ole vielä ehtinyt katsoa, mutta käsittääkseni se sisältää ohjevideoita.

Kirjaa myydään myös suomenkielisenä, tosin en m-uista kirjan nimeä tähän hätään.. Adlibriksestä ainakin löytyy, joten ei kuin etsimään, jos alkoi kiinnostaa :-)

1 kommentti:

  1. Aika jäätäviä kyllä nuo vanhat dropsin mallit. Joskus kun selailee 80-luvun käsityölehtiä huomaa, että muoti kiertää: joitaki neuleita vois pitää nykyäänkin. Suurimmaksi osaksihan ne on niitä kamalan värisiä pörrö-olkatoppausneuleita. :D

    Mutta pitsihuivit on minun mielestä ajattomia asusteita. Ja taidokkaasti tehty pitsihuivi on aina kaunis. Samaten itse olen ostanut sukkakirjoja: tuskin tulee villasukkamuoti ihan hirveästi muuttumaan, kuvittelisin. :D

    VastaaPoista