torstai 8. joulukuuta 2011

Sateenkaaren väreissä

Näistä sukista ei raidat lopu kesken :-D

Raitasukat
Malli: Perussukat kärjestä aloitettuna
Lanka: Cascade Yarns Heritage
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Ensimmäisenä voisin todeta, että itse kehitetty langan ohjain ei toiminut. Se piti kyllä langat hyvin erillään kerien puolella, mutta sukan puolella langat menivät ihan solmuun. Olin siis pakotettu katkaisemaan langan joka kerta, kun raita tuli valmiiksi, ja pääteltäviä lankoja oli vaikka naapureille jaettavaksi :-D

Aloitus 8-aloituksella, ja lisäykset nauhakavennusten mukaan. Kantapää on ihan tavallinen kantapää toisin päin neulottuna (kantalappu tuli siis jalkapohjan alle). Varren joustinneuleen päättelin huivipäättelyllä. Se sai joustinneuleen vähän repsottamaan, mutta uskoisin päättelyn sopivan paremmin käyttöön joustavuutensa vuoksi. 

Nämä sukat onnistuivat jo paremmin kuin tekniikkaharjoittelusukat, joista tuli liian pitkät. En itse päässyt kokeilemaan sukkien istuvuutta jalkoihin, koska sukkien vastaanottajalla on aika paljon pienempi jalka kuin minulla. Toivottavasti kuitenkin ovat sopivan kokoiset. Kuvissa värit ovat harmillisen pliisut, ovat luonnossa paljon kirkkaammat.

Parasta näissä sukissa oli kärjestä aloitus, on virkistävää neuloa sukat välillä väärään suuntaan. Lisäksi ohuessa sukkalangassa kerroksen vaihtumiskohta ei näy niin selvästi kuin paksummissa langoissa, jolloin lopputulos on paljon tasaisempi. Jälleen siis yksi syy lisää hehkuttaa Heritagen erinomaisuutta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti