perjantai 23. joulukuuta 2011

Lämmintä kylmän talven varalle

Ihailin jo syksyllä 7 veljestä -langan ruskeaa sävyä, ja lähikaupassakin tuli moneen kertaan hypisteltyä kyseistä lankaa, kun se vaan on niin ihanan väristä. Kyseiselle langalle ei kuitenkaan ollut sopivaa työtä, koska halusin neuloa siitä itselleni neulepaidan ja tunnun olevan vähän kranttu. Sitten vastaan tuli sopiva malli, ja tässä on lopputulos.

Ruskea neulepaita
Malli: Asteroid B 12 (ravelry-linkki)
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 4 mm 80 cm ja 4 mm 40 cm pyöröpuikot, 4 mm sukkapuikot

Tästä tuli juuri sellainen kuin toivoinkin! Kuten kuvasta näkyy, ei se ihan samanlainen ole kuin alkuperäinen malli... Ensinnäkin neuloin sileät osiot nurjan sijasta oikeana, ja lisäsin sivuihin valesaumaksi yhden nurjan silmukan. Lisäksi muutin poolokauluksen tavalliseksi pyöreäksi pääntieksi, koska inhoan paksujen neuleiden poolokauluksia. Hihoista olisi voinut neuloa sentin pidemmät. Eivät nytkään näytä lyhyiltä, mutta silti vähän väliä tekisi mieli nykiä hihoja alemmas. Eniten tykkään pääntiestä, se onnistui mutu-tuntumalla loistavasti! Tämä paita päätyy varmasti ahkeraan käyttöön :-)

Malli oli ihanan nopea neuloa, ja pyörönä tehtynä saumoja ei ollut pääteltäviksi kuin kainaloissa. En ole ennen neulonut mitään niin, että hihat yhdistetään vartalo-osan kanssa samoille puikoille, ja vähän siinä vaiheessa jännitti, että onnistuuko homma sittenkään. Olihan se hieman hankalampaa muutaman kerroksen ajan, mutta sitten alkoi taas sujua. Tätä tekniikkaa voi jatkossakin käyttää hyvillä mielin.

Nimensä tämä neule on saanut ihanasta Pikku Prinssi -kirjasta, jossa prinssin kotiplaneetan nimi on asteroidi B 12.

Alla vielä kuva neuleesta päälläni. Älkää nyt vetäkö hernettä nenäänne, kun kuva ei ole kovinkaan suunniteltu, kaunis tai valotukseltaan hyvä. Se on nimittäin otettu nopeasti ennen puolta seitsemää aamulla, juuri ennen kuin mies lähti töihin.

Aamulookia parhaimmillaan ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti