keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Käsitöitä kai nämäkin


Taaperon hiiriasu
Asu: Vaatteet Lindex, häntä  Novita 7 veljestä
Hännän ja korvien malli: oma
Tarvikkeet: 7 veljestä lankaa, nappi, silkkilankaa, harmaata ja vaaleanpunaista kartonkia, kuminauhaa

Osallistun taaperon kanssa erääseen joulunäytelmään, jossa taapero esittää hiirtä. Ohjeistuksena oli, että vaatteiden tulee olla harmaat, häntä voi olla esim. naru ja otsalla tulee olla hiiren korvat. Ja häntää ei saa kiinnittää hakaneulalla. 

Hetken aikaa pähkäilin, mistä kummasta tekisin hiirelle hännän, ja miten sen saisi kiinni housuihin. Loppujen lopuksi keksin itselleni helpon tavan toteuttaa sen. Aloitus 8-tekniikalla 8 silmukalla, jonka jälkeen lisäykset parin kerroksen välein, kunnes silmukoita oli yhteensä 16. Hännän yläpäähän neuloin napinläven ja päättelin työn kolmen puikon päättelyllä. Sen jälkeen ompelin resorin taitteen alle napin ja kiinnitin hännän housuihin. Silkkilangan ompelin parilla tikillä kiinni häntään, ettei se vaan putoa esityksen lomassa minnekään.

Korvat on leikattu harmaasta ja vaaleanpunaisesta kartongista ja ne on liimattu kiinni kuminauhaan (leikkasin korvat niin, että niihin jäi taakse päin taite, jonka avulla korvat sai helposti liimattua). Toivottavasti korvat pysyvät pelkän liiman avulla kiinni kuminauhassa. Voisihan ne tietty vielä niitata kiinni, mutta niitit näkyisivät ikävästi vaaleanpunaiselta pohjalta.

Nyt kun esiintymisasu on valmis, voi äitikin keskittyä jännittämiseen. Toivottavasti esitys menee hyvin, ilman suurempia huutoja ja kiukkuja. Äidit kyllä osaavat käyttäytyä, mutta lapsista ei koskaan tiedä ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti