torstai 29. joulukuuta 2011

Äidin paremmat sormikkaat

Sain joululahjaksi kaksi kerää lankaa ja tupsulapasten ohjeen. Jonkin matkaa neulottuani mieleeni tuli, että lanka sopisi paremmin sormikkaisiin, joten tupsulapasten sijasta neuloinkin tupsusormikkaat.

Tupsusormikkaat
Malli: Sekoitus Lankabaarin lapasohjetta ja omaa
Lanka: Sandnesin Mini Alpakka ja Crystal Palace Yarnsin Kid Merino
Puikot: 3,5 mm sukkapuikot

Näistä tuli ihanan pehmeät! Ovat tosiaan neulottu kaksinkertaisella langalla, mutta ovat yhtä paksut kuin yhdellä langalla neulotut, tuo Kid Merino oli nimittäin lähes seitin ohutta. Värikin on oikein nätti, ja nuo tupsut ovat hieno lisä muuten melko tavallisen näköisiin hansikkaisiin. Otin sormikkaista useamman kuvan ja yritin valita niistä sen, jossa väri olisi lähimpänä luonnollista väriä. Hämärässä asunnossa hämärällä ilmalla on hankala saada hyviä kuvia.

Lankabaarin ohjetta noudatin pikkurillin hankaan asti, siitä eteenpäin sovelsin itse. Ja ihan hyvin tuli sovellettua ilman ohjetta. Neuloin siis ensimmäisenä pikkurillin, jonka jälkeen neuloin jäljellä jääneillä 1 kerroksen tasona sileää neuletta ennen muiden sormien neulomista. Tuli aika paljon paremmin istuvat somikkaat, kuin mitä aiemmin neulomani Knottyt ovat.

Mistä tuo nimitys äidin paremmat sormikkaat tulee? Siitä, että nämä eivät kestä ollenkaan konepesua, vaan vaativat käsipesun. Näitä ei siis ehkä ensimmäisenä vedä käteen taaperon kanssa ulkoilemaan lähtiessä. Nämä säästetään parempiin tilaisuuksiin!

1 kommentti:

  1. Kauniit sormikkaat, ihanat tupsut! Sopivat niihin tosi hyvin :-)

    VastaaPoista