sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Hrrrrr...

Kylmät ilmat ovat tehneet tuloaan eteläiseenkin Suomeen. Edellisinä talvina minulla on ollut käytössä kahdet ohuemmat hanskat päällekkäin, mutta nyt kun törmäsin tuplalapasten ohjeeseen, oli pakko neuloa itsellekin samanlaiset.

Tuplalapaset
Malli: Oma, tekniikka Tuplalapasista
Lanka: mustat lapaset Novita Isoveli, punaiset lapaset Novita 7 veljestä
Puikot: 4 mm sukkapuikot

Näistä tuli mielestäni hauskaset lapaset, tykkään tuosta mustan ja punaisen yhdistelmästä. Jos kummatkin lapaset olisi neulonut 7 veljeksestä, olisi lopputulos ollut ehkä hieman parempi, nyt lapasista tuli aika tönköt ainakin omaan makuuni. Mutta ovat ne ainakin lämpimät! Ja lämpöä tarvitaan, taaperon kanssa ulkoillessa kun ei varsinaisesti liiku mihinkään, ja jos liikkuu, niin hyvin verkkaisella tahdilla. Lämpimiä varusteita siis tarvitaan, vaikka ei kovin kylmä olisikaan.

Miten tuo oma malli sitten eroaa alkuperäisestä ohjeesta? Niissä on peukalokiilat. Ainakin omaan käteen peukalokiilattomat lapaset ovat aika kamalat, ne eivät tunnu istuvan käteen ollenkaan. Lisäksi poimin silmukat punaisiin lapasiin joustinneuleen viimeiseltä kerrokselta, ensimmäiseltä sileän neuleen kerrokselta ne olisi ollut mielestäni paljon vaikeampi poimia, varsinkin kun käänsin ohjeen mukaan lapasen nurinpäin ennen päälilapasen neulomista.

Kääntölapasia näistä ei tällä kertaa tullut, punaiset lapaset ovat hieman mustia isommat, joten ne menevät ainakin peukaloissa ikävästi kurttuun, kun lapaset kääntää toisin päin. Vaikka ei sen puoleen, tuo punainen on mielestäni paljon mukavampi väri kuin musta pimeänä ja synkkänä vuodenaikana ;-)

Tällaisia lapasia voisi neuloa vaikka joululahjaksi. Se taitaa kuitenkin jäädä ensi vuoteen, tälle vuodelle tuntuu olevan niin paljon käsitöitä to do -listalla, ettei lapasia saa mahdutettua siihen ennen joulua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti