tiistai 8. marraskuuta 2011

Bling Bling

Nyt on itse suunnitellut bling bling -sukat valmiit :-)


Bling bling
Malli: Timantti-sukat, oma malli
Lanka: Cascade Yarns Heritage
Puikot: 2,5 mm sukkapuikot

Ovat todellakin mieleen! Siinä missä nämä ovat vähän leveät ja tarvitsevat ohuen sukan alle ollakseen sopivan kokoiset, ovat nämä nyt valmistuneet sukat juuri sopivan kokoiset. Lisäksi tuo väri ja langan pehmeys, eipä tarvitse pelätä, että kutittaisivat jalkoja!

Näitä neuloessa opin myös uuden tekniikan, nimittäin palmikon neulomisen ilman apupuikkoa. Alkuun se oli hankalaa, varsinkin kun näissä palmikonkierto tehdään suurimmaksi osaksi oikean ja nurjan silmukan kanssa. Kun tekniikka alkoi sujua, nopeutui sukkienkin neulominen. Ensimmäisen sukan puolikkaaseen varteen meni kaksi päivää, loppuihin sukkiin meni suunnilleen viisi päivää? Eivät siis välttämättä ole kaikista nopeimmat sukat neuloa, mutta ainakin omasta mielestäni lopputulos on vaivan arvoinen.

Olen muuten ihan varma, että joku joskus on jo suunnitellut tällaiset sukat, tai ainakin vähän samantapaiset. Esimerkiksi eilen törmäsin Kaisan Neuleblogissa Gentleman's Socks with Lozenge Pattern -sukkiin. Niissä tuo ruutukuvio on kylläkin toteutettu nurjilla silmukoilla, mutta kuvio on kuitenkin samantapainen. Niinhän se kuitenkin on, että pyörää ei voi keksiä uudelleen, eikö? Sama taitaa päteä neuleisiin, niitä on suunniteltu jo niin kauan, että varmasti välillä joku suunnittelee työn, jonka joku toinen on jo joskus aiemmin suunnitellut. Kuitenkin, koska itse pähkäilin kaavion, niin sanon mallia itseni suunnittelemaksi. Älkää saman mallin aiemmin suunnitelleet vetäkö hernettä nenään, jookos? ;-)

Näiden ohje löytyy blogin "etusivun" oikeasta reunasta muiden neuleohjeideni seasta. Hop hop tutustumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti