sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Projekti, jonka valmistumisesta ei ole varmuutta

Kaikkea sitä saakin päähänsä. Keksin siis, että neulon vauvalle päiväpeitteen sänkyyn, koska hänellä ei ole sellaista.

Edessäni on siis urakka, johon kuuluu lankaa, sukkapuikot ja taustakangas. Tavoitteena 91 10*10 cm kokoista neliötä yhteen liitettyinä ja taustakankaaseen kiinni ommeltuina. Huhhuijaa, toivottavasti valmistuu ennen kuin vauva kasvaa ulos pinna-/juniorisängystään..

Haussa on nyt paksu villalanka, jota saa neulottua nopeasti. Ohut lanka ja ohuet puikot olisivat takuuvarma tuomio epäonnistumiseen tässä projektissa. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ovat Sirdarin Big Softie ja Gjestalin Cortina. Big Softiessa miellyttää langan paksuus, 9 s ja 12 krs = 10*10 cm. Tosin ko. langassa on 49 % akryylia, kun taas hieman ohuempi (12 s = 10 cm) Cortina on täyttä villaa. Toisaalta Big Softien voi pestä pesukoneessa, kun taas Cortina pitäisi pestä käsin. Oih ja voih, onpa vaikeaa. Kaipa sitä täytyy kallistua Big Softien puoleen langan paksuuden ja eritoten langan konepestävyyden vuoksi. Vauvan kanssa kun on melkein takuuvarmaa, että peite pitää pestä jossain välissä.

Valmiita neulemalleja käytettäessä langan ostaminen on helppoa, koska menekki on yleensä mainittu. Nyt ei ole mitään hajua, kuinka paljon tuollainen työ vie lankaa. Pitänee siis tilata ensin muutama kerä yhtä väriä ja katsoa, kuinka monta ruutua yhdestä kerästä saa tehtyä. Kyseinen lanka kun on niin paksua, ettei siitä kyllä mitään muuta tule tehtyä, eikä säilytystilaa ole niin paljon, että voisi säilyttää lankakeriä tyhjän panttina..

Allekirjoittanut jää mielenkiinnolla odottamaan, koska saa peitteen valmiiksi. Jotta pääsisin edes alkuun, pitänee minun nyt siirtyä internetin mielenkiintoiseen maailmaan metsästämään lankaa ja tarpeeksi paksuja puikkoja. Kuulemiin seuraavaan kertaan!

4 kommenttia:

 1. Onnea projektiin:-)
  Mäkin haluaisin isoäidin neliöistä nojatuoleihin päälliset.

  VastaaPoista
 2. Kiitos.

  Isoäidin neliöistä saa kaikkea hienoa. Itse ajattelin mennä vähän helpommalla, että saan työn joskus valmiiksikin ;-)

  VastaaPoista
 3. Tsemppia projektiin :) Mä päätin yrittää harkita parisänkyyn päiväpeitettä (kutomalla tarpeeksi monta pitkää kaulaliinaa ja yhdistää ne aikanaan taustakankaan kanssa). Ehkä sukulaiset tulevat saamaan kaulaliinoja lahjaksi, jos prokjekti käy ärsyttämään :D

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä sinnekin :-)

  Kyllä sä saat päiväpeitteen aikaiseksi. Kannattaa vaan ottaa joku takaraja, milloin haluaa sen olevan viimeistään valmis. Ja kannattaa ottaa huomioon, että kesäkuumalla tekee ehkä mieli tehdä jotain muuta kuin neuloa kaulaliinoja.. ;-)

  VastaaPoista