lauantai 12. helmikuuta 2011

Olipa kerran kunnon kasa Lanett-lankaa..

.. Ja mitä kaikkea siitä kasasta saikaan aikaiseksi? Tietysti vaatteita vauvalle.

Ostin ennen vauvan syntymää 350 g violettia Lanettia. Siitä on tähän mennessä syntynyt

Vauvan villahousut
Malli: Lanett, koko 4 - 8 kk
Lanka: Lanett
Puikot: sukkapuikot ja pyöröpuikot 4 mm

Nämä olivat mukavat housut neuloa, koska lähes koko housut neulottiin pyöröneuleena. Saumoja ei siis tarvinnut paljoakaan ommella, ainoastaan haaraan jäi pieni muutaman sentin aukko, joka piti ommella umpeen. Yläosan viimeistelyyn piti vähän koota motivaatiota. Ohjeessa oli, että reunojen joustinneuleen tulisi olla 6 krs. No, nehän jäivät repsottamaan tosi rumasti, joten niitä sitten purettiin kerran jos toisenkin. Lopulta päädyin tekemään resoreista ohuemmat, ja niinpä ne "jäivät" 4 krs:n korkuisiksi.

Vauvan villapaita
Malli: Lanett, koko 4 - 8 kk
Lanka: Lanett
Puikot: sukkapuikot ja pyöröpuikot 4 mm

Tämä oli nopea malli neuloa, vartalo-osa neulottiin pyörönä kädenteihin asti. Myös hihat neulottiin pyörönä kädentien kavennuksiin asti. Puikot olisivat voineet olla ehkä 0,5 mm ohuemmat, neuleesta tuli aika tarkalleen 2 cm leveämpi kuin ohjeessa oli mainittu. Hihat oli helppo kiinnittää, sopivat kädenteihin täydellisesti ilman venyttämistä tai kurtistamista :-)

Vauvan sukat
Malli: Oma, pienemmissä 10 s puikolla, isommissa 12 s puikolla, ranskalainen kantapää
Lanka: Lanett
Puikot: 3 mm sukkapuikot

Neulottuani housut ja paidan oli lankaa jäljellä vielä 100 g. Koska vauvallamme ei ollut sopivan kokoisia sukkia, päätin käyttää jäljellä olevaa lankaa niihin. Ensin neulotut isommat sukat olivat hieman liian isot, joten vähensin silmukkamäärää 2 silmukkaa/puikko, jolloin sain aikaiseksi tällä hetkellä jalkaan sopivat sukat. Pieniä sukkia on mukavan nopea neuloa, ylläoleviin kahteen pariin meni aikaa 4 päivää, vaikka pienemmissä sukissa toista sukkaa piti purkaa ja neuloa teräosaa vähän pidemmäksi.

Vielä olisi jäljellä 50 g violettia ja vajaa 50 g vihreää Lanettia. Ehkä niistä muotoutuu jossain vaiheessa sukat vauvalle. Mitään suurempaa niistä tuskin saa aikaiseksi. Nyt taidan kuitenkin jättää Lanettin hetkeksi rauhaan ja keskittyä muihin töihin ja lankoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti