maanantai 21. helmikuuta 2011

Vastakohtien vaihtelua

Mies haki päiväpeitteen langat perjantaina postista. Ensimmäinen ajatus oli, että eihän tuo niin paksua ollutkaan. Totuus paljastui silmukoita luodessa puikolle. On nimittäin tosi paksua neulottavaa ohuen ohueen Heritageen verrattuna. Alkuun oli jopa kömpelöä neuloa paksua lankaa, mutta onneksi tässä työssä ei haittaa, vaikka käsiala ei olisikaan kaikista tasaisinta, ruudut kun pingotetaan ennen yhteen liittämistä.. Ja mikä parasta, ruutuja on nopea neuloa. Yhteen ruutuun menee aikaa noin puoli tuntia, eli näitä on mukava neuloa silloinkin, kun aikaa ei ole paljoa :-)

Alkuperäinen suunnitelma oli tehdä 15 cm * 15 cm kokoisia ruutuja. 17 silmukalla ruuduista tulee vähän leveämpiä, noin 16 - 17 cm, mutta meneehän niiden leveydestä osa ruutujen yhdistämiseen. Ruutuja on nyt valmiina muutama, ja langan menekki on selvinnyt. Seuraavaksi voisinkin tilata loput langat, että näkee, minkä sävyisiä keltainen ja oranssi ovat.

Puikoilla on myös toinen vaaleanpunaisista pitsisukista, joka tuntuu valmistuvan edeltäjäänsä nopeammin. Se johtunee lähestulkoon ulkoa opitusta mallikerrasta. Alkuun kun piti seurata lähestulkoon silmukka silmukalta neuleen etenemistä, nyt ei aina tarvitse luntata edes kerroksen alussa, miten se menee :-) Toivottavasti loppuviikosta olisi sukat valmiina, että saisin niistä kuvan tännekin.

Mikä parasta, näitä kahta työtä on mukava vaihdella keskenään. Kun ohut lanka ja pitsikuvio alkavat kyllästyttää, voi hetken neuloa sileää neuletta paksulla langalla. Sen jälkeen jaksaa taas sujuvasti neuloa pitsiä. Pitäisiköhän aina olla kaksi neuletta työn alla, ei pääsisi tylsyys iskemään? ;-)

Tämä siirtyy nyt neuleen pariin, kun vauvakin nukkuu päiväunia ja maassa on lähestulkoon rauha. Vielä hetki, niin kissatkin saavat ruuan jälkeisen sekopääkohtauksensa päätökseen ja sen jälkeen täällä onkin taas hetken aikaa ihanan rauhallista.

PS. Tavoitteena on lisätä päiväpeitteen tarkempi suunnitelma tähän blogiin, kunhan keksin, miten tähän saa lisättyä pdf-tiedostoja..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti