maanantai 14. helmikuuta 2011

Niitä villasukkia siis..

--En ole koskaan ollut innostunut ostamaan neulekirjoja. Niitä on mielestäni tavallaan turha ostaa, koska neulemuoti muuttuu, ja mikä nyt ja lähiaikoina on muodikasta, on muutaman vuoden päästä jo menettänyt hienoutensa. Jäljellä on siis enää kirjahyllyssä kirja, jonka neuleohjeita ei viitsi/halua toteuttaa, koska ne eivät ole ajanmukaisia.

Poikkeuksen teki kuitenkin kirja nimeltä Sock Innovation. Kirjassa on kerrottu kattavasti sukan neulomisesta, omien mallien suunnittelusta, ja lisäksi siinä on 15 eri sukkamallin ohjeet. Kirjan on myös suomennettu nimellä Suloiset sukat. Kävin jokin aika sitten Akateemisessa Kirjakaupassa, vaikka minun ei pitänyt ostaa mitään. Kirja osui silmiini ja tiesin oikeastaan heti, että tämän minä haluan. Kirjassa vaan oli jotain innostavaa :-)


Kirjan sukkaohjeet on tehty ohuelle langalle. Koska minulla ei ollut tarpeeksi ohutta lankaa valmiiksi kotona, pääsin shoppailemaan. Ohuita ihania sukkalankoja on maailma pullollaan. Valintaa onneksi rajasi se, että kirjan mallit ovat ns. pitsisukkia, joihin ei mielestäni sovi kirjavat tai valmiiksi raidoitetut langat. Aluksi ajattelin tilata ihan muuta, kunnes silmiini osuivat nämä:


Kyseessä on siis Cascade Yarnsin Heritage, jotka tulivat tänään postista. Kyseisissä langoissa on todella herkulliset värit! En osannut päättää vain yhtä väriä, joten tilasin kahta. Vaaleanpunaisesta langasta neulon itselleni sukat, vihreä saa jäädä hetkeksi aikaa sivuun, kunnes keksin sopivan mallin ja sukille saajan.

Enää puuttuu lauhemmat ilmat ja vauvan parvekepäiväunet. Ennen niitä minulla tuskin on aikaa paneutua sukkien (tai minkään muunkaan) neulomiseen :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti