maanantai 14. helmikuuta 2011

Päivitystä päiväpeiteprojektiin

Yön yli mietittyäni päätin suurentaa ruutujen kokoa 15 cm * 15 cm:iin, jolloin ruutujen määrä vähenee 91:stä 45:een. Vähemmän ruutuja, vähemmän saumoja ja suurempi mahdollisuus saada työ joskus valmiiksi.

Päädyin langankin osalta toiseen vaihtoehtoon, eli Gjestalin Cortinaan, vaikka se onkin hieman ohuempaa ja käsinpesua vaativaa. Peitteeseen tulee kuitenkin taustakangas, jonka vuoksi peitettä ei välttämättä voi pestä koneessa, vaikka lanka sen sallisikin. Lisäksi Cortinassa oli enemmän värivaihtoehtoja. Väreiksi valikoituivat valkoinen, keltainen ja oranssi. Valkoisella pohjalla on siis keltaisia ja oransseja vinoraitoja. Peitteeseen tulee 23 valkoista ruutua, 11 keltaista ruutua ja 11 oranssia ruutua. Kiitos väriehdotelmasta siskolle ;-)

Langoista tilasin 5 kerää valkoista. Niillä on hyvä aloittaa, ja jos se ei mene kaikki ruutuihin, voi valkoista lankaa käyttää ruutujen yhteenliittämiseen.

Tällä hetkellä tunne tästä projektista on hyvä. Hypistelin jo 8-millisiä sukkapuikkoja, tuntuivat aika jytyiltä, kun olen viime aikoina tikutellut 3-millisillä puikoilla. Osaankohan edes neuloa niin paksuilla puikoilla, kun en muista, koska viimeksi olisin käyttänyt yli 4-millisiä puikkoja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti