sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Kummipojalle

Novita toi kauppoihin tänä keväänä ihanat raitalangat. Toinen on oranssisävyinen ja toinen on sinisävyinen. Olin jo katsellut, että ne olivat tosi kivan värisiä, kun kummipoikani äiti totesi lapsen tarvitsevan uudet villasukat. Tarjouduin neulomaan ne (on mukavaa saada tehdä käsitöitä kummilapsille) ja kävin ostamassa sinisävyistä raitalankaa kaupasta.

Yks yhteen
Malli: Perussukat, 36 silmukkaa
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm 120 cm pyöröpuikot

Raidat kulkevat näissä "väärään suuntaan", koska kerin langan kahdelle kerälle ja täten aloitin neulomaan kerän loppupäästä. Halusin raidat kulkemaan kummassakin sukassa samoin päin, siksi en aloittanut yhtä sukkaa kerän päältä ja toista kerän sisältä. Samalla tuli tarkastettua lanka mahdollisten solmujen varalta.

Sukkien suihin tuli valkoiset rannut, koska aloitin silmukoiden luomisen värien vaihtumiskohdasta raitojen kohdistumisen vuoksi. Eivätpä ne tuolla haittaa mielestäni ollenkaan, kun valkoisia raitoja on sukissa vähemmän kuin muita värejä.

Raitojen vaihtumiskohdassa lankaa on värjätty pieni matka kahta väriä päällekkäin. Siitä johtuen oranssin ja tummansinisen raidan vaihtumiskohdassa oli pieniä pätkiä lähinnä ruskeaa lankaa. Sen näkee kuvastakin, jos tarkkaan katsoo. Tämä ei siis ehkä ole pikkutarkkojen neulojien lankaa, jos parin silmukan levyiset eriväriset pätkät häiritsevät..

Näistä saa kyllä monen "näköisiä" sukkia, joissakin on enemmän oranssia, toisissa taas ehkä jompaa kumpaa sinistä, jolloin sukkien yleisilme muuttuu. Lanka oli pehmeää ja mukavaa neulottavaa, ihan erilaista kuin viimeksi ostamani harmaa 7 veljestä. Toivottavasti lankaa jäi jäljelle vielä toista sukkaparia varten. Haluaisin nimittäin tästä langasta sukat meidän kuopuksellemme.

Nämä sukat matkaavat ensi viikolla kummipojan käyttöön. Toivottavasti eivät ole liian isot, koska neuloin näihin vähän kasvunvaraa. Jään jännityksellä odottamaan palautetta ;-)

PS. Kiitos mummulle apulaisena toimimisesta! Oikean koon määrittäminen olisi pitänyt tehdä summamutikassa ilman mummua ja hänen mittanauhaansa.

2 kommenttia:

  1. Tulipa niistä ihanan pirtsakat.

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Novita on todellakin onnistunut näiden raitalankojen värien suunnittelussa :-)

    VastaaPoista