lauantai 30. tammikuuta 2016

Mielensäpahoittajan mielenparantajat

Epäonnistuneen paitaprojektin jälkeen kaipasin jotain helppoa käsityötä. Koska välillä allekirjoittanutta vaivaa tarve saada tavarapaljoutta vähennettyä, päätyivät työn alle jämälankasukat. Arvoin sukkien saajaa: neuloisinko ne miehelle vai hänen veljelleen. Lopulta mies teki päätöksen puolestani ja ilmoitti, että sukat kelpaisivat hänelle.

Raitaa
Malli: Perussukat
Lanka: Oranssi ja punainen Gjestal Jannea, muut Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm 120 cm pyöröpuikot

Aloitin sukat valitsemalla melko summamutikassa satunnaisen kerän jämälankalaatikosta. Halusin sukkiin tuota oranssia, se on mielestäni kauniin väristä. Ruskea taas sopi hyvin oranssiin ja se toimii hienosti tuollaisina yhden kerroksen korkuisina raitoina.

Punaisen värin kohdalla pähkäilin vaihtoehtoja: oli farkunsinistä, vihreää ja tuota punaista. Loppupeleissä päädyin punaiseen, vaikka en osannut suoraan sanoa, miksi se tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Vähän myöhemmin keksin syyn. Punainen on spektrissä lähempänä violettia ja oranssia kuin sininen tai vihreä. 

Sukat olisivat voineet olla jalkateristä kerroksen tai kaksi pidemmät, mutta hyvät nämä ovat kuulemma näinkin. Ja jämälankalaatikko kiittää, kun lankamäärä väheni. Tosin vaje piti paikata jo tänään, kun ostin lankaa tilaussukkiin. Seuraava pari matkaa kummipoikamme jalkoja lämmittämään. Ne sukat neulon kevään uutuuslangasta. Mistä niistä, sen näette myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti