sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Housuja lapsille vol. x+1

Edellisellä kerralla lupailin pöksypostausta. Tässä näitä olisi, olkaa hyvät.

 Ai poseerata vai? Telkkari kiinnosti kameran kanssa heiluvaa äitiä enemmän.
Kaavat: McCall's M6785
Kankaat: Käpynen

Esikoisella oli leggingspula, koska häneltä oli salaperäisesti mennyt muutamat leggingsit rikki lyhyen ajan sisällä. Niinpä hän sai valita paria kangasta Käpyseltä, joista ompelin hänelle peruspöksyjä. Koska keskimmäisemme saa harvemmin mitään uutta, sai hänkin valita itselleen mieluisaa kangasta omia housujaan varten. Esikoinen valitsi ensin tätä punaista, ja nuorempi neitimme halusi sitä samaa väriä.

Tämä oli äidin mielestä hieman yllättävä valinta

Toiseksi väriksi esikoinen valitsi tuollaista jäämintun väristä jerseytä. Olin hieman yllättynyt värivalinnasta, olisin veikannut toiseksi valinnaksi ennemminkin jotain vihreää, keltaista tai oranssia. Mutta kuten kaikki Käpysen yksiväriset jerseyt, tämäkin on tosi kivan väristä. Käytin tässä samaa kaavaa kuin punaisissa, se on luottoleggingskaavani.

Kumpaakin, sekä punaista että sinistä kangasta jäi jäljelle. Punaista enemmän ja sille keksin jo seuraavan käyttökohteen ja sinistä vähemmän. Koska useimmista projekteista jää käteen jonkinlainen kangaspala, alkaa niitä olla minullakin jo aika paljon varastossa. Harmillisesti ne ovat useimmiten sen kokoisia, ettei niistä viitsi heittää roskiin, mutta toisaalta niille on hankalaa keksiä mieluisaa käyttötarkoitusta. Varsinkin kun jämäkankaat harvemmin sointuvat yhteen toisensa kanssa. Pyörittelin tuota sinistä kangasta käsissäni, kaivelin jämäkangaslaatikoita ja päätin ommella nuoremmallekin neidillemme toiset housut. Nähdessään ne esikoinen totesi, että pikkusiskolla on aina hienompia housuja ja hän haluaa samanalaiset kahden kankaan housut.

Nämä passaavat hyvin yhteen ilveskankaisen paidan kanssa

Sinistä kangasta ei ollut tarpeeksi yksivärisiin housuihin. Ensin ajattelin yhdistää tähän roosaa Taikurin apulaiset -kangasta, mutta tuo Noshin ilveskankaan pastelli taustaväri sopi paremmin yhteen pastellin sinisen kanssa. 

En halunnut, että ilveskankaan kuvio katkeaa keskellä edessä ja takana, joten siirsin sen osalta sauman housujen sivuun. Takapuolella leikkasin kankaat hieman kaarevasti niin, että sininen osa nousee ylemmäs kuin edessä. Sekä edessä että takana on keskellä tuo ilvespari. Lahkeeseen aplikoin lapsen toivomaan kohtaan ilvesparin kuvan. Se sopii mielestäni hyvin lahkeeseen ja yhdistää kankaat toisiinsa vielä paremmin. Kiinnitin aplikaation liimaharsolla ja tikkasin sen suoralla tikillä kiinni. Minulla ei ollut kotona irtirevittävää tukikangasta, enkä halunnut käyttää silitettävää tukikangasta, ettei aplikaation kohdasta tulisi kovin tönkköä: siksi ompelin tikkauksen suoralla tikillä. Siksakilla aplikaatio alkoi kupruilla.

Mietin tovin jos toisenkin, kehtaanko julkaista nuo viimeiset housut täällä. Väriyhdistelmä oli alkuun omasta mielestäni melko mielenkiintoinen, vaikka lapsi näihin tykästyikin heti. Loppujen lopuksi näissä oli aika monta itselleni hyvää oivallusta ja hienosti mennyttä yksityiskohtaa, että nämäkin pääsivät näytille. Eikä tuo väriyhdistelmäkään ole enää niin mahdoton, kuin mitä aluksi ajattelin. Jos käyttäjä on tyytyväinen, myös ompelija on tyytyväinen.

Arvatkaapa, mikä näissä lasten vaatteissa on parasta? Se, että yleensä ne suunnilleen revitään kädestä käyttöön, heti niiden valmistuttua. Mikäpä olisi parempi kiitos käsityöläiselle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti